ECHO-journalist: – Liverpool står stille og det er bra

Tidligere var sommervinduet en arena hvor Premier Leauge-klubbene brukte enorme summer, men denne sesongen er annerledes.

30. aug 2020 kl 10.21 Øystein Tronstad

– Du hører ofte at Liverpool står stille, men fakta er at om Liverpool står på stedet hvil så har de gjort det bra. Det betyr at de vil kunne nærme seg 100 poeng igjen, sier Paul Gorst i den siste utgaven av Liverpool ECHOs Liverpool-podcast Blood Red.

Liverpool vant Premier League med 99 poeng, hele 18 ned til Manchester Citys 81. Pep Guardiola har siden fått flere nye fjes i stallen mens Jürgen Klopp har nøyd seg med Kostas Tsimikas. Klopp at gjort det klart at han forstår situasjonen og ikke kommer til å kreve noe av FSG.

– Manchester Citys signeringer er ikke noe som Liverpool vil sitte oppe om natten og gruble over. Ferran Torres er en bra spiller og Nathan Aké er en grei midtstopper, men er det noen Liverpool bør uroe seg for? Nei. Selv om City henter Lionel Messi så vil det ikke forandre på Liverpools planer. Det ville vært den største overgangen i fotballhistorien, men Liverpool er så fokuserte på sin måte.

Det som skjer i London synes Gorst at er litt mer urovekkende. Frank Lampard & Co har handlet mye, stort og dyrt, ei heller er de helt ferdige ser det ut til.

– Chelsea er litt annerledes. Hvis de kan få strammet opp forsvaret sitt så vil de ta store steg, men de setter store penger på en 35-åring i Thiago Silva.

I den andre delen av Manchester har det vært svært stille, til tross for mye Jadon Sancho-støy.

– United er i en lignende båt som Liverpool med store tap over de siste månedene. Chelsea og Manchester Citys situasjon er annerledes på grunn av deres eiere og finansielle modeller. 

Premier League starter 12. september. Overgangsmarkedet stenger 5. oktober.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]