– Thiago er et bedre kjøp enn om Manchester City kjøper Messi

Wayne Rooney bruker store ord om Thiago Alcantara.

27. aug 2020 kl 14.08 Arild Skjæveland

Det meste i fotballverden har de siste dagene handlet om Lionel Messi, og at han ønsker seg bort fra Barcelona. Manchester City blir nevnt som en av klubbene som kan sikre seg det som muligens er tidenes beste fotballspiller.

For Liverpools del har det de siste månedene handlet om Thiago Alcantara, som vil bort fra Bayern München. En som er stor fan av midtbanespilleren, er Wayne Rooney. Derby-kapteinen bruker store ord om 29-åringen.

– Jeg tror tittelen står mellom City eller Liverpool, sier Rooney til radiostasjonen talkSPORT

– Chelsea gjør mange kjøp, og noen gode signeringer. Manchester United har mye potensial med spillerne de har, men jeg mener at de fortsatt er et år unna. Chelsea vil trolig trenge et år for å bli samspilt med de nye signeringene, sier han videre.

Han mener at Thiago Alcantara vil være et bedre kjøp enn selveste Lionel Messi.

– Jeg tror det står mellom City og Liverpool. Dersom Liverpool får Thiago fra Bayern München tror jeg det er avgjort. Det er en bedre signering enn dersom Messi drar til Manchester City, sier han.

Veldig begeistret

Rooney har tidligere skrevet om Thiago Alcantara i sin spalte i The Times.

Han kom nesten til United i 2013 og nå er Liverpool linket til han. Han er en av de beste midtbanespillerne i verden. Jeg håper bare at han ikke drar dit», skrev Rooney.

«Han er en allround midtbanespiller med litt av alt. Han støtter Bayerns press og han slipper seg ned mellom stopperne for å hente ballen, men kan også bli med når spillet er rundt boksen også. Han er en stor spiller. Det ville vært fantastisk å se han i Premier League», skrev han videre i forkant av Champions League-finalen.

Lokalavis: Vil skje snart

Tysk presse virker langt sikrere på at Thiago kommer til å ende opp på Anfield enn det engelsk presse og journalistene som følger klubben tettest gjør.

Christian Falk i Bild meldte på onsdag at Bayern venter på en henvendelse fra Liverpool i løpet av de nærmeste dagene, og lokalavisen Abendzeitung München rapporterer på torsdag at en overgang «vil skje snart», for en sum på 30 millioner euro.

Han er én av sju Champions League-vinnere som er forventet å forlate klubben denne sommeren, sammen med Philippe Coutinho, Alvaro Odriozola, Javi Martinez, Jerome Boateng, Ivan Perisic og Sven Ulreich.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]