Mirror:Utrolig klausul i Coutinho-avtalen kan bli svært pinlig for Barcelona

Philippe Coutinho var med på å sende klubben han er utlånt fra ut av Champions League i går kveld.

15. aug 2020 kl 14.01 Einar Kvande

Et kvarter før slutt, på stillingen 5-2, satte Bayern München inn Philippe Coutinho mot Barcelona i går kveld. Den tidligere Liverpool-spilleren er som kjent utlånt fra nettopp Barcelona, og brasilianeren hadde et utrolig innhopp, hvor han først serverte Robert Lewandowski, før han selv gjorde de to siste målene i den utrolige 8-2 triumfen over katalanerne i kvartfinalen.

Som om det ikke var pinlig nok for Barcelona at spilleren de har lånt ut til Bayern satte de siste spikrene i kista deres, så kan bismaken bli enda beskere dersom Coutinho vinner Champions League med Bayern denne sesongen. Da må nemlig Barcelona ifølge Mirror betale fem millioner euro til Liverpool, etter at Merseyside-klubben fikk med en utrolig klausul da brasilianeren forlot Anfield til fordel for Camp Nou.

Barcelona sikret seg Liverpools offensive midtbanespiller i 2018 i en overgang som kan bli verdt så mye som 142 millioner pund om alle klausuler slår inn. Men Coutinho fant seg ikke til rette i Barcelona, og har tilbrakt denne sesongen på lån hos Bayern. 

8-2: Philippe Coutinho hamrer inn sitt andre mål for kvelden mot Barcelona, mellom beina på Marc-Andre ter Stegen.

8-2: Philippe Coutinho hamrer inn sitt andre mål for kvelden mot Barcelona, mellom beina på Marc-Andre ter Stegen.

Spiller-relaterte klausuler

I avtalen mellom Barcelona og Liverpool er det en rekke klausuler inkludert, men ifølge Mirror er disse klausulene spiller-relaterte og ikke klubb-relaterte. En av disse klausulene er altså at Barcelona skal betale Liverpool fem millioner euro dersom Coutinho vinner Champions i 2018/19 eller 2019/20. Det er med andre ord ikke spesifisert at Coutinho behøver å spille for Barcelona når han gjør dette.

Etter den utrolige 8-2 seieren over Barcelona fremstår Bayern nå som favoritter til å vinne årets turnering. De møter vinneren av kveldens kvartfinale mellom Manchester City og Lyon i onsdagens semifinale. Finalen spilles neste søndag.

Coutinho linkes for øvrig tilbake til Premier League foran neste sesong, og Arsenal er klubben som viser mest interesse for øyeblikket. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]