Bekreftet: To målvakter lånes ut

Loris Karius returnerer til hjemlandet.

28. sep 2020 kl 17.07 Arild Skjæveland

Liverpool FC bekrefter at Loris Karius skal spille for den tyske Bundesliga-klubben Union Berlin ut 2020/21-sesongen. 

Karius har trent med Liverpool siden pre-season, og deltok på sin siste trening sammen med laget på lørdag. Det har hele tiden vært klart at han kommer til å forlate klubben denne sommeren, og ikke er med i klubbens førstelagsplaner.

Hans siste opptreden for førstelaget kom i den skjebnesvangre Champions League-finalen i 2018, da han gjorde to store tabber i 3-1 tapet mot Real Madrid. Han spilte 67 kamper for Liverpool, før han ble lånt ut til Besiktas. Der han spilte han 67 kamper, men returnerte til Liverpool i sommer selv om den tyrkiske klubben egentlig hadde en avtale om å kjøpe ham.

Union Berlin ligger på 14. plass etter to serierunder, og kom på 11. plass i sin første Bundesliga-sesong etter opprykket i fjor. Nå skal han utfordre Andreas Luthe om keeperplassen i klubben. Der blir han lagkamerat med Taiwo Awoniyi, som er lånt ut til samme klubb denne sesongen.

Han kan få sin debut mot sin gamle klubb Mainz fredag kveld. Det har ikke kommet noen meldinger om opsjon eller forpliktelse til å gjøre overgangen permanent, og ser ut som en ren utlånsavtale. Karius har kontrakt med Liverpool til sommeren 2022.

Grabara returnerer til Danmark

Den talentfulle polske målvakten Kamil Grabara skal spille i dansk Superliga denne sesongen. Han har signert på en utlånsavtale for resten av 2020/21-sesongen. Det melder Liverpoolfc.com

Klubben han skal spille for er AGF Aarhus – der han også spilte i 2018/19-sesongen. Da spilte han 16 kamper, og holdt nullen seks ganger. Der trivdes han ekstremt godt – og ga et veldig følelsesladet intervju da han var ferdig der første gang.

AGF har startet sesongen bra, og ligger på andreplass bak Brøndby etter tre serierunder.

21-åringen var lånt ut til Huddersfield forrige sesong, og spilte 28 kamper i Championship. Grabara har kontrakt med Liverpool til sommeren 2022.

TIL AGF: Kamil Grabara skal spille for AGF Aarhus denne sesongen.

TIL AGF: Kamil Grabara skal spille for AGF Aarhus denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]