Pilotprosjekt i Supercupen:Brukte varmesøkende kamera for å måle temperaturen på 15.000 tilskuere

UEFA brukte varmesøkende kamera for å sjekke temperatur og maskebruk blant over 15.000 tilskuere i Supercupen forrige uke. Nå vil de prøve systemet i flere turneringer.

28. sep 2020 kl 11.52 Jens Bessesen

I supercupkampen mellom Bayern München og Sevilla i Budapest forrige uke testet UEFA ut en ny metode for å teste publikum for mulig koronasmitte.

The Athletic skriver at 22 varmesøkende kamera automatisk sjekket temperaturen på alle de 15.500 tilskuerne som var til stede på kampen på Puskas Arena i Budapest i Ungarn. 

Systemet sjekket også hvorvidt publikum brukte masker. Dermed var behovet for vakter mindre, og det skal også ha ført til mindre køer.  

Kontroversielt

Testkampen var ikke like populær hos enkelte myndigheter. Systemet er utviklet i Tyskland, men tyske myndigheter skal ifølge Inside The Game ha advart folk mot å møte opp på kampen. 

Det samme skal ordføreren i Budapest har gjort. Smittetallene har, som i resten av Europa, økt i Ungarn den siste perioden. 

De fleste i publikum var folk som er bosatt i Ungarn, og ifølge Inside The Game var det lagt opp til sosial distansering, maskebruk og god tilgang til håndvask og desinfeksjon. 

Avdekket høye temperaturer

The Athletic skriver at UEFA er svært fornøyd med første test av systemet. De varmesøkende kameraene sørget for at i overkant av ti personer ble tatt inn til testing og deretter nektet inngang. 

UEFA vil nå vurdere om de kan benytte systemet i den kommende landslagsrunden i Nations League om snaue to uker. De legger imidlertid til at det vil kreve godkjenning fra lokale myndigheter. 

En representant fra UEFA sier til The Athletic at de var glad for at man endelig kunne oppleve ekte atmosfære på en fotballkamp igjen. Bayern München gikk seirende ut av oppgjøret. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]