Én kamp i rød drakt – én ny Premier League-rekord

Thiago Alcantara var på banen i 45 minutter, to døgn etter at overgangen ble bekreftet.

20. sep 2020 kl 23.21 Arild Skjæveland

Thiago Alcantara hadde så vidt vært Liverpool-spiller i to døgn da han startet på benken i storkampen mot Chelsea på Stamford Bridge.

Jürgen Klopp sa på forhånd at det aldri var aktuelt å starte med spilleren, som kun hadde halvannen økt sammen med laget før kampen. Men det var før Andreas Christensen fikk det røde kortet like før pause, og Klopp fikk høre at Jordan Henderson hadde pådratt seg en smell i førsteomgangen.

På benken hadde han en spiller han mente var helt perfekt for en slik situasjon.

– Vi bestemte oss for Thiago, for selv uten trening er han den perfekte spilleren for en slik situasjon, sa manageren til pressen etter kampen.

Det hadde han rett i...

Ny Premier League-rekord

Thiago gikk rett inn i den dype midtbanerollen, med Naby Keita og Gini Wijnaldum litt høyere i banen. 29-åringen hadde 75 vellykkede pasninger på sin første omgang med Liverbirden på brystet.

Ifølge Opta er det ny Premier League-rekord. Aldri har det blitt registrert flere vellykkede pasninger av en spiller som har spilt maks 45 minutter i en Premier League-kamp, siden de begynte å føre pasningsstatistikk i 2003/04-sesongen. 

Som om ikke det var nok: Thiago hadde flere vellykkede pasninger på sin omgang enn noen Chelsea-spillere hadde i løpet av hele kampen!

Vi gleder oss til fortsettelsen…

Har du innspill til journalisten?
[email protected]