Thiago vil tjene mindre i Liverpool enn det han ble tilbudt i Bayern München

Nye detaljer rundt overgangen.

19. sep 2020 kl 11.49 Arild Skjæveland

Thiago Alcantara var nær ved å signere en ny fireårskontrakt med Bayern München verdt £230.000 i uka, da det hele startet med en telefonsamtale fra Jürgen Klopp. Det skriver James Pearce i samarbeid med sine godt informerte kollegaer i The Athletic

Spanjolen fikk beskjed om at han var ønsket i Liverpool. Klopp har beundret Thiago i mange år, og gjennom samtalene med spilleren kom det tydelig frem at det var en beundring som gikk begge veier.

Spilleren informerte Bayern München om at han ønsket en ny utfordring, tok farvel med lagkameratene og la huset sitt ut for salg. Men han måtte være tålmodig, og det tok tre måneder fra telefonsamtalen til overgangen faktisk ble noe av.

Dette vil han tjene

Thiagos medisinske sjekk ble ikke gjort på Merseyside, men i München, skriver Pearce. Klubblegen Jim Moxon satte seg på flyet, og sjekken ble gjort på tysk jord.

I Liverpool kommer Thiago til å tjene £200.000 i uka frem til sommeren 2024. Kontrakten hans går ut samme dag som Jürgen Klopps nye avtale utløper.

Det skal ha vært en avtale Klopp virkelig ønsket at skulle gå i orden, og han presset hardt for at den ble realisert. Han fikk det som han ville.

Betingelsene ble avgjørende

Liverpool hadde lenge visst at prisen Bayern krevde var 30 millioner euro, for en spiller som var inne i siste året av sin kontrakt. Klubben har forsøkt å få en oversikt over hvor mye en vil tape på den pågående pandemien, og måtte finne en løsning som var gjennomførbar.

Fra starten var det slik at en avtale kun ville bli noe av dersom en annen midtbanespiller skulle forlate klubben. De helrøde ventet på et bud fra Barcelona på Gini Wijnaldum, men ingen bud har kommet, og nederlenderen har ikke ytret ønske om noen overgang.

Selve avtalen blir beskrevet som «ekstraordinær». Liverpool kommer til å betale 20 millioner pund for spilleren, og summen kan stige med ytterligere fem millioner pund – men de £20 millionene skal spres over de fire årene i Thiagos kontrakt. Dermed blir utlegget denne sommeren, når klubbene har store økonomiske utfordringer som følge av tomme tribuner, på kun fem millioner pund.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]