Klopp om Thiago:– En slik spiller er vanligvis utenfor rekkevidde for alle klubber

Jürgen Klopp var en meget fornøyd mann etter at overgangen var i boks.

18. sep 2020 kl 17.54 Arild Skjæveland

Liverpool har endelig bekreftet kjøpet av Thiago Alcantara fra Bayern München. Midtbanespilleren har signert en fireårskontrakt.

Jürgen Klopp var naturlig nok en veldig glad mann da han ga sitt første intervju til Liverpoolfc.com etter at overgangen var i boks.

– Strålende! Helt strålende. Jeg er veldig glad for at det endelig gikk i orden, og at vi kunne få det til. Det er helt eksepsjonelt, fordi vi i vår situasjon, har mange rundt oss som hele tiden prater. «Hva gjør dere?». Bam, bam, bam, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

– Det å forberede noe slikt, og jobbe med alt du må jobbe med for å en slik overgang, og samtidig tenke på en slik spiller, er en glede. Det gir oss noen alternativer. Så snakker du med gutten og forstår at han åpenbart liker prosjektet også, selv før han har kommet hit. Det var veldig fint. Jeg lærte mer og mer om ham som person. Spilleren kjente jeg fra før, men personen måtte jeg bli kjent med.

– Jeg er veldig glad for å få denne flotte personen inn i stallen. Det er bra av fotballgrunner, men også av andre grunner. Jeg er veldig fornøyd med at han er her, sier Klopp.

RØD: Thiago Alcantara er Liverpool-spiller!

RØD: Thiago Alcantara er Liverpool-spiller!

– Ikke en spiller du vanligvis får tak i

Klopp håpet å ha 29-åringen med på trening allerede i dag. Da han ga intervjuet hadde de ikke snakket sammen – men håpet var at han kunne trene allerede på fredag.

– I dag har vi bare tekstet, og delt noen bilder. Jeg tror han vil ta del i treningen i ettermiddag. Dersom mediaavdelingen lar det skje, vil han ta del i treningen.

Klopp mener at Thiago Alcantara er en spiller som man vanligvis ikke får tak i.

– En spiller som Thiago, som er så etablert i Bayern, er vanligvis utenfor rekkevidde for omtrent alle. Dersom spilleren ikke har et stort ønske om å flytte på seg, så er du sjanseløs. Du kan se at Bayern har lange, lange, lange kontrakter med sine nøkkelspillere, og Thiago har vært en nøkkelspiller for Bayern med årene.

– Jeg vet at alle i Bayern ønsket desperat å beholde ham, og det er normalt og forståelig, for han har spilt en viktig rolle - også forrige sesong. Han var bare klar for en ny utfordring, og bestemte seg for at det var oss.

– Det er et kompliment, for han vet at Premier League er tøft, men han ønsker å komme hit. Han vet at vi har et bra lag, men han ønsker å spille seg inn på laget. Da vi snakket om alle spillerne, hadde han stor respekt for dem. Han beundret dem. Vi har spilt mot ham, da vi spilte i München i Champions League for to år siden, så han vet hvilken maskin vi kan være, og det ønsket han å være en del av.

– Det handler om klubben, og om laget, og derfor ønsket han å komme til oss. Det er veldig kult. Om jeg tenkte på ham tidligere? Jeg tenkte mye på ham, men ikke som et mulig kjøp, om jeg skal være ærlig.

KLAR: Thiago Alcantara er endelig klar for Liverpool.

KLAR: Thiago Alcantara er endelig klar for Liverpool.

En midtbanespiller som kan gjøre alt

Klopp beskriver Thiago som en spiller som kan gjøre alt fra midtbanen.

– Han kan styre tempoet. Han kan skape, og lage rom for andre spillere. Alle disse tingene. Førstetouchen er utrolig, og overblikket er utrolig. Pasningsferdighetene er ganske bra!, sier Klopp.

– Han er hurtig også, med en flott arbeidsinnsats. Tallene hans var helt spesielle i Tyskland i fjor også. Han var den som vant ballen mest, og alle disse tingene. Slo flest pasninger. Men vi spiller ikke som Bayern, så han vil trenge litt tid for å finne seg til rette.

– Ingen må forvente helt spesielle ting fra første stund, og i første kamp. La oss se. Det er et langtidsprosjekt, og vi har et godt lag, så vi har tid. Selvsagt ønsker vi å bruke ham på banen, det er helt klart. Nå kan arbeidet starte, sier manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]