Inntektstapene på kampdager kan bli direkte ubehagelige for Liverpool og de andre Premier League-klubbene

Nyheten om at den britiske regjeringen ikke tillater fans på tribunene likevel fra 1. oktober, var en kraftig strek i regningen for Premier League-klubbene.

24. sep 2020 kl 12.37 Einar Kvande

Swiss Ramble har esitmert Liverpools totale tap for de hjemmekampene som gikk bak lukkede dører forrige sesong til 13 millioner pund. Men dette blir bare en brøkdel av hva Anfield-klubben ligger an til å gå glipp av i form av kampdaginntekter denne sesongen.

Ifølge Swiss Rambles beregninger vil Liverpool tape 3,2 millioner pund per kamp som spilles bak lukkede dører denne sesongen. Dette betyr at LFC vil tape 36 millioner pund frem til slutten av desember bare for kampene i Premier League.

Må det spilles for tomme tribuner til slutten av mars, slik det nå er blitt antydet, blir tapet på 55 millioner pund, og dersom hele sesongen må spilles bak lukkede dører vil Liverpool måtte registrere at hele 71 millioner pund går tapt på Premier League-matchene alene.

Med avansement i alle cupene tilsvarende det klubben hadde i 2018/19-sesongen vil tapet på kampdager bli på hele 84 millioner pund.

Kommersielle inntekter og TV-inntekter blir også påvirket

Arsenal er mer avhengige av kampdaginntektene enn noen annen klubb, viser beregningene som Swiss Ramble har foretatt. Også Tottenham og Manchester United får en større andel av sine inntekter fra kampdager enn Liverpool.

I tillegg til dette vil klubbene tape en god del kommersielle inntekter som følge av at salget i supporterbutikkene går ned når publikum ikke får komme inn på kampene. Spesielt storklubbene vil merke dette godt. 

Det er også mulig at TV-selskapene vil kreve ytterligere rabatter som følge av det de kaller et forringet produkt uten supportere på tribunene.

På bakgrunn av dette vil Premier League-klubbene utvilsomt fortsette å presse på regjeringen for å få publikum tilbake på tribunene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]