– Jeg er mer spent enn supporterne, det er helt sikkert!

Thiago Alcantaras første intervju etter at han signerte for klubben.

18. sep 2020 kl 17.14 Arild Skjæveland

Liverpool har bekreftet sommerens kanskje mest etterlengtede overgang, og Thiago Alcantara er endelig rød, og skal bære draktnummer 6!

– Det er en utrolig følelse. Jeg har ventet lenge på dette øyeblikket, og er veldig, veldig glad for å være her, sier 29-åringen til Liverpoolfc.com etter at overgangen er bekreftet. 

– Etterhvert som årene går så ønsker du å vinne så mye som du kan – og når du vinner, så ønsker du å vinne mer. Jeg mener det er en klubb som beskriver hvordan jeg er: Jeg ønsker å oppnå alle mine mål, og vinne så mange troféer som mulig, sier Alcantara.

– Klubben har også en familiefølelse, som jeg trenger. Jeg liker å ha et veldig nært forhold til klubben, og tror at jeg også vil få en slik følelse med denne klubben.

Liverpool betaler 20 millioner pund for Thiago. Summen kan stige med ytterligere fem millioner pund.

Har vunnet alt

Thiago kommer til Liverpool med en fantastisk CV. Han har vunnet alt som er å vinne med sine klubblag i Bayern München og Barcelona. Han har vunnet La Liga to ganger, Bundesliga sju ganger, Champions League to ganger, og VM for klubblag to ganger med sine tidligere klubber.

Nå ser han frem til å finne seg til rette i sin nye klubb.

– Jeg må tilpasse meg laget så snart som jeg kan, i denne situasjonen vi lever i nå. Alt er mer kompakt, og vi startet litt tidligere – men det er fortsatt fotball. Vi må mikse alt sammen – alle de gode tingene som vi har. Jeg vil hjelpe laget defensivt og offensivt, og også mentalt.

– Supporterne er ikke mer spente enn det jeg er – det er helt sikkert! Det handler ikke om å si ord, men å gjøre tingene. Jeg vil gi hjertet mitt på banen for mine lagkamerater, for klubben og for supporterne.

Thiago kan tidligst få sin debut mot Lincoln i ligacupen på torsdag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]