– Jeg har kommet til det som for øyeblikket er verdens beste lag

Diogo Jota er veldig spent før det nye kapitelet i karrieren.

19. sep 2020 kl 21.59 Arild Skjæveland

Liverpool har kjøpt Diogo Jota fra Wolverhampton, og har med det sikret seg et spennende alternativ på alle posisjonene i angrepet. Jürgen Klopp snakket om 23-åringens allsidighet da han pratet med klubbens nettsider etter at overgangen var i boks.

Jota mener at han nå har kommet til verdens beste lag.

– Dette er et av de beste lagene i verden. Det aller beste for øyeblikket, for de er verdensmestere, sier klubbens nye nummer 20 til Liverpoolfc.com.

– Når du ser på Premier League, er Liverpool alltid et av de største lagene i landet, så det ville vært umulig å si nei. Vi ønsket bare å komme hit, gjøre vårt beste, og forhåpentligvis kan jeg bli et godt alternativ for Liverpool i fremtiden, sier han videre.

Gleder seg til å spille i Champions League

Jota har spilt én sesong i Champions League. Det var for Porto i 2016/17-sesongen. Da scoret han ett mål på sine åtte kamper i turneringen. Nå gleder han seg til å spille der igjen, etter å ha spilt Europa League med Wolverhampton forrige sesong.

– Nå har jeg spilt to år i Premier League med Wolverhampton, og føler at dette er et godt tidspunkt å komme hit og spille Champions League igjen. Det er stort for meg, men jeg føler meg klar for dette nye kapitelet, sier han.

– Det viktigste nå, er å bli kjent med manageren og spillestilen hans. Jeg tror han er den rette. Jürgen er en fantastisk trener synes jeg. Jeg så på ham da jeg var ung, og da var han allerede i Champions League-finaler, så jeg har visst om ham lenge. Jeg har ikke kjent ham personlig, men det skal jeg bli nå. Jeg tror han er riktig manager for meg på dette stadiet av karrieren, og jeg tror dette er et godt og riktig steg, sier Jota.

Liverpool betaler 41 millioner pund for spilleren. Summen kan stige til 45 millioner etter visse kriterier. Jota har signert en femårskontrakt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]