Blir bedt om å betale milliardbeløp:Premier League krever garantier før de går med på krisepakke

Fotball-England raser mot regjeringens innstramminger. Nå vil Premier League ha garantier før de punger ut milliardbeløp i krisepakke.

25. sep 2020 kl 14.38 Jens Bessesen

Regjeringen har bekreftet at de ikke vil dele ut krisepakker til toppfotballen. I stedet peker de på Premier League, og ber de støtte Football League med en krisepakke på 200 millioner pund (drøyt 2,4 milliarder NOK). Football League utgjøres av de 72 klubbene i Championship, League One og League Two. 

Nå skriver The Times at Premier League ikke vil betale noe som helst før de får garantier om at fans kan komme tilbake på stadion denne sesongen. 

– Under enormt press

Fotball-England reagerte med raseri da statsminister Boris Johnson og regjeringen satte en stopper for den forsiktige gjenåpningen av tribunene som var planlagt 1. oktober. Premier League mener det er urettferdig at de må stå for krisepakka når de selv taper enorme summer på at kamper går bak lukkede dører. 

– Vi er under et enormt press for å hjelpe Football League, og det er vilje til å gjøre det, men vi trenger garantier på at supporterne kan komme tilbake denne sesongen. Det må foreligge en tidslinje for når klubber kan få fansen tilbake før vi kan gå med på å betale store summer. De fleste land i Europa har sluppet inn supportere i forskjellige mengder, sier en styreleder The Times har snakket med. 

29 europeiske land har nå forsiktig åpnet tribunene, med alt fra noen hundre supportere til opp mot 50 prosent av stadion. Blant annet er både Tyskland, Italia og Frankrike i gang med forsiktige gjenåpninger. 

Klopp støtter krisepakke

Liverpool-manager Jürgen Klopp ble spurt om krisepakka på fredagens pressekonferanse. Han sa at den engelske modellen, med ulike organisasjoner som drifter de øverste divisjonene, er ukjent for ham. I Tyskland er de øverste divisjonen samlet under Bundesliga-paraplyen. 

– Jeg mener de som har mye bør hjelpe de som har lite. For alle klubber er det en vanskelig tid, og i fotball bør vi hjelpe hverandre, sier Klopp om den omtalte krisepakka. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]