Britiske myndigheter jobber med regelverk som skal forhindre kontroversielle oppkjøp

9. okt 2021 kl 22.42Øystein Tronstad

Newcastles nye eierskap har mildt sagt ikke blitt ønsket velkommen blant eksperter, politikere, supportere, andre klubber og nøytrale.

I dag skriver The Telegraph at britiske myndigheter er på ballen, og at det snart kan komme reguleringer som skal kunne stanse slike oppkjøp. 

46-årige Tracey Crouch leder nå en gjennomgang som skal være klar før jula ringes inn. Politikerne vil så ta stilling til anbefalingene og utarbeide et regelverk. 

At det vil komme endringer knyttet til oppkjøp, åpenhet og regnskap, virker uunngåelig.

Gerrard linkes til klubben

Dog er det lite å gjøre med avtalene som alt er gjort. Trolig er det bare et spørsmål om tid før Steve Bruce er arbeidsledig, og Steven Gerrard kan være en av de heteste kandidatene til jobben. 

– Investeringene ligger klare for Steven Gerrard om han blir Newcastle-trener. Han kan gå dit og ha £150 millioner til å handle for, sier tidligere Liverpool-spiller Charlie Adam til PLZ Football Show.

– Tror jeg at han vil dra? Nei, jeg tror at han vil gå ut kontrakten sin i Rangers. Han har en god jobb der og han vet hva han gjør. Men er dette et steg til Liverpool-jobben på lengre sikt? Kanskje. Hvis det riktige prosjektet er tilgjengelig, vil enhver trener titte nærmere på det.

Ikke minst lurer mange på hvilke spillere som nå vil komme inn portene på St James' Park. Burnleys James Tarkowski og Manchester United Jesse Lingaard er alt nevnt som sannsynlige mål.

Billettene for Newcastle - Tottenham søndag 17. oktober, den første kampen i klubben nye era, er utsolgt.