– De par siste kampene har han vist at han har kvalitetene til å være i startelleveren

Virgil van Dijk tror at ung lagkamerat er i ferd med å få sitt definitive gjennombrudd.

6. okt 2021 kl 16.54Einar Kvande

Curtis Jones har fått starte Liverpools fire siste kamper, og har vist svært god form. Scouseren ble kåret til banens beste spiller i Champions League-seieren over Porto, og lagkamerat Virgil van Dijk tror at scouseren nå er i ferd med å etablere seg på laget for alvor. 

Midtstopperen sier i et intervju med Liverpoolfc.com at han er svært imponert over utivklingen til den unge midtbanespilleren.

– Dessverre ble Harvey skadet, noe alle selvsagt har fått med seg. Han gjorde det bra. Curtis følte nok på at han fikk sjansen fordi Harvey ble skadet. Han så at Harvey gjorde det så bra. Nå må han ta vare på sjansen, sier nederlenderen.

Mange om beinet

– Ser vi på midtbanen vår nå, så har vi Naby som fortsatt gjør det bra, og Oxlade gjør det også veldig bra, så det er ikke enkelt å få en plass på midtbanen. 

– De par siste kampene har Curtis vist at han har kvalitetene til å være i startelleveren. Han gjør det bra. Han er fortsatt ung, og lærer fortsatt. Han har gode holdninger. Han må bare fortsette slik. Dette er bare starten for ham, men han må fortsette å prestere.

– Det vanskeligste med å være fotballspiller er å være stabil, så det blir den store utfordringen for ham. Men så langt er alt bra.

Det er ikke bare Virgil van Dijk som har latt seg imponere av prestasjonene til Liverpools nummer 17 de siste kampene. Manager Jürgen Klopp er også blant beundrerne.

– Mot Porto leverte han full pakke, både offensivt og defensivt, sa Klopp nylig.