Jota har ikke noe i mot at Klopp benytter ham på midtbanen

Diogo Jota betrakter seg selv som en offensiv spiller, men er ikke fremmed for at Jürgen Klopp kan benytte ham på midtbanen.

15. okt 2021 kl 17.39Einar Kvande

Diogo Jota ble byttet ut etter 68 minutter av Liverpools kamp mot Manchester City, og var ikke i stand til å trene med det portugisiske landslaget den påfølgende uken på grunn av muskelproblemer. Han ble sendt hjem til Liverpool for tre dager siden, men var heldigvis tilbake i full trening i går, og i dag bekreftet Jürgen Klopp at portugiseren er tilgjengelig for spill mot Watford i helgen.

Jota er blitt benyttet i flere ulike posisjoner av Jürgen Klopp i løpet av de 13 månedene han har vært i Anfield-klubben, men som regel har det vært i en av de tre angrepsposisjonene. Men han har også blitt benyttet som kant på midtbanen av og til. 

– Jeg betrakter meg selv som en offensiv spiller. Vi spiller med tre i angrepsrekka, og jeg føler meg komfortabel i alle de tre posisjonene. Men jeg var også midtbanespiller i 10-12 år i mine unge dager, så jeg tror jeg forstår spillet og kan spille i mange ulike posisjoner. Det synes jeg bare er bra både for meg og for laget, sier portugiseren til Premier League Productions.

Tre mål så langt

Liverpools nummer 20 har scoret tre mål så langt i høst, og håper å gjøre flere mål denne sesongen enn de 13 målene han gjorde på 30 kamper i debutsesongen. Begge de tallene ville nok ha vært betydelig høyere hadde ikke den tidligere Wolverhampton-spilleren blitt skadet i desember. En skade som holdt ham på sidelinjen i rundt regnet tre måneder.

– Jeg gjorde det bra forrige sesong, men jeg fikk også en alvorlig skade. Jeg håper jeg kan komme gjennom denne sesongen uten skader. Det tror jeg vil hjelpe på antall scoringer, og at det igjen vil hjelpe laget til å vinne flere kamper, og at vi vinner et trofé. Det er hva jeg ønsker - å vinne trofeer, sier Jota.

– Hver dag er en mulighet til å lære noe nytt, og høste flere erfaringer. Forrige sesong fikk jeg for eksempel spille i kvartfinalen i Champions League for første gang, og da erfarte jeg noe nytt og fikk lære mer. Forhåpentligvis gjør vi det enda bedre denne sesongen.