– Jeg tror Liverpool-ledelsen tviler på at Salah vil få den lønnen han ber om i en annen klubb

Mohamed Salahs kontraktsituasjon har vært oppe til debatt på The Red Agenda-podcasten.

25. okt 2021 kl 22.40Einar Kvande

Mohamed Salah sørger for at han får bedre og bedre kort på hånden i kontraktsforhandlingene med Liverpool for hver helg som går og hvert hat-trick han gjør, og etter egypterens tre siste mål, da Manchester United ble slått 5-0 på Old Trafford, ble toppscorerens kontraktsituasjon gjenstand for debatt under The Red Agenda-podcasten mandag, der Athletic-journalist Simon Hughes prøvde å se situasjonen litt fra klubbens side.

– Liverpool jobber for å få en best mulig avtale. Jeg tror klubben tviler på om Salah vil få den lønnen han ber om i en annen klubb, hans alder tatt i betraktning, sier Hughes.

– Han er en spiller som nesten aldri er skadet. Han har utviklet sitt spill. Hans bevegelser, hans forståelse av spillet og posisjoneringen hans er blitt bedre. Han er blitt en bedre avslutter også. For meg fremstår han som en av disse sjeldne spillerne som bare blir bedre og bedre selv om han nærmer seg 30.

– Han er på det absolutte toppnivå nå. Ustoppelig.

– Dersom partene ikke blir enige om en ny kontrakt, så synes jeg synd på Michael Edwards sin etterfølger, om Edwards forlater klubben i sommer. Han blir da potensielt mannen som må la Salah gå, og som også får jobben med å finne hans erstatter.

– Liverpool må få opp farten med å få ordnet denne kontrakten. Klubben risikerer nå å miste Wijnaldum, Edwards, Salah og Klopp i løpet av fire sommere.

– Jeg tror nok Salah må fire på sitt lønnskrav til en viss grad. Dersom han virkelig ønsker å bli i klubben, vil han måtte gjøre det. Jeg tror ikke han vil få det han har i Liverpool noe annet sted, i form av status og posisjon i troppen. Hvorfor vil du da spille for en annen klubb?