Nå kommer de første rail-setene i Anfield Road End på plass

Tidligere i sesongen ble 1800 såkalte railseter installert på The Kop. Nå har prosessen med å installere ytterligere 6000 seter av denne typen i Anfield Road End startet.

26. okt 2021 kl 18.09Einar Kvande

Setene installeres som en del av et sesonglangt prøveprosjekt på Anfield, og har ingenting med utbyggingen av Anfield Road Stand å gjøre. 

Det er i den nederste seksjonen på Anfield Road at disse setene nå installeres, noe som betyr at de blir tilgjengelige både for bortefansen og hjemmefansen som benytter denne tribunedelen.

Setene blir installert etappevis, og de første 1900 setene på de bakerste 10 radene forventes å være på plass innen kampen mot Brighton på lørdag, melder Liverpool FC på klubbens offisielle nettside.

Et sikkerhetstiltak

Liverpool FC har hatt problemer med tilskuere som står gjennom hele kampene både øverst på The Kop og på nedre Anfield Road End, og setene installeres for å gjøre tribunene tryggere.

De nye railsetene forhindrer at folk som står faller over setene foran dem, og skal dermed forbedre sikkerheten i forbindelse med målfeiringer og andre nøkkelsituasjoner. 

Flere klubber i Premier League har installert rail-seter, og enda flere klubber vil installere denne typen seter foran neste sesong.

Liverpool FC minner om at Anfield i utgangspunktet fortsatt er et stadion med kun sitteplasser, og ber tilskuerne bli sittende når det er mulig. Liverpool FC kommer ikke til å bli med på noe pilotprosjekt for såkalt «safe standing» denne sesongen.