Salah, Mané og Keita kan miste viktige toppkamper

Avreisedato til Afrikamesterskapet ser ut til å bli tredje juledag.

21. okt 2021 kl 20.27Jens Bessesen

Landslagsspill fortsetter å skape hodebry for Liverpool denne sesongen. I helgen måtte de klare seg uten brasilianerne som hadde vært på landslagsoppdrag, men det ser ut til å bli enda verre i desember og januar, når Afrikamesterskapet går av stabelen. 

Terminlisten så i utgangspunktet ut til å være snill med Liverpool i perioden mesterskapet går av stabelen, fra midten av januar til midten av februar. Kun ligakampene mot Brentford og Crystal Palace så ut til å ryke, i tillegg til kamper i FA-cupen og ligacupen. 

Men nyheter fra The Athletic torsdag kveld tyder på at det kan se langt verre ut. Spillerne ligger nemlig an til å måtte dra til mesterskapet så tidlig som 27. desember - selv om de fleste lagene ikke spiller sine kamper før mellom 10. og 14. januar. Da vil i så fall Liverpool bli nødt til å klare seg uten afrikanerne mot Leicester og Chelsea. 

Neppe håp

Nyheten faller neppe i god smak hos Premier League-klubbene. Om lag 40 spillere fra ligaen ligger an til å bli kalt opp til mesterskapet. Reglene sier at de fleste landslagene ikke kan kreve å få inn sine spillere før 3. januar, men ettersom noen landslag begynner 27. desember, må trolig alle gjøre det.

The Athletic har vært i kontakt med alle de 20 Premier League-klubbene, og skriver at det fortsatt ikke har kommet noen endelig løsning på hvordan dette skal løses.

Samtlige nasjoner og klubber må nemlig være enige om å slippe sine spillere 3. januar for at det skal skje, og vi kan anta at flere vil motsette seg dette. Forbundet til Nigeria har uttalt til The Athletic at de er blant dem som ønsker å starte samlingen 27. desember.

Jürgen Klopp er neppe en fornøyd mann i kveld, og det blir spennende å se om han snakker om temaet på fredagens pressekonferanse.