Afrikamesterskapet: Keita mot Mané i gruppespillet

Gruppene til Afrikamesterskapet 2022 er trukket.

17. aug 2021 kl 21.31Jens Bessesen

Mellom 9. januar og 6. februar neste sesong vil Liverpool miste flere stjernespillere når det utsatte Afrikamesterskapet fra 2020 endelig skal bli spilt i Kamerun.

24 landslag skal delta i vinterens mesterskap, inkludert Senegal med Sadio Mané, Guinea med Naby Keita og Egypt med Mohamed Salah. Tirsdag ble gruppene trukket.

Mané møter Keita

Etter trekningen er det klart at Senegal og Guinea skal møtes i gruppe B i mesterskapet. Dermed blir det en rød duell mellom Mané og Keita. De to øvrige lagene er fra Zimbabwe og Mali.

Salahs Egypt er trukket i gruppe D sammen med Nigeria, Sudan og Guinea-Bissau. Ettersom to lag går videre fra hver gruppe kan vi nesten allerede slå fast at Senegal og Egypt vil gå videre til sluttspillet. Også Guinea har gode sjanser.

Se alle gruppene her:

Mister trolig ingen storkamper i ligaen

Med bortekamp mot Chelsea 1. januar, vil en anta at det er etter denne datoen Liverpool kommer til å slippe spillerne sine for å dra til mesterskapet i Kamerun.

Kampene trioen vil måtte stå over med klubblaget er da FA-cupens tredje og fjerde runde, som er satt opp 8. januar og 5. februar. I tillegg vil de miste to eventuelle semifinaler i ligacupen.

I Premier League er det hjemmekampen mot Brentford 15. januar, og bortekamp mot Crystal Palace 22. januar.

Den neste kampen etter dette er mot Leicester City på Anfield onsdag 9. februar, og en vil anta at spillerne er tilbake til denne. Det er finale søndag 6. februar, så det virker heller ikke utenkelig at også spillere som går hele veien til finale vil være med der.