– Salah vil bli i Liverpool, men stusser over kontraktsforhandlingene

En av Liverpools hovedprioriteringer det neste året er å forlenge med toppscoreren.

2. okt 2021 kl 12.21Arild Skjæveland

Mohamed Salah har under to år igjen av kontrakten sin med Liverpool FC. De røde har forlenget avtalene med en rekke nøkkelspillere det siste året.

Virgil van Dijk, Alisson Becker, Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson har skrevet under på nye langtidskontrakter – som vil koste klubben over 200 millioner pund over de neste fem årene ifølge The Athletic.

En av spillerne som gjenstår, er Salah. Kontrakten hans går ut sommeren 2023, og må være en prioritet for klubben. 29-åringen er i fantastisk form, og har alltid levert varene på banen for de røde – men en ny avtale for angriperen vil trolig være den største i klubbens historie.

Ønsker å bli i klubben

The Athletic rapporterer at Salah helst ønsker å bli i Liverpool. Samtidig stusser han over kontraktsforhandlingene, og at det ikke har vært så rett frem som det var da Kevin de Bruyne signerte en ny langtidskontrakt med Manchester City i mai.

De Bruyne har ikke agent, men klarte likevel å komme til enighet med City om en avtale som skal være verdt 385 000 pund i uken.

Salah skal reagere på at det ikke har vært like problemfritt i hans kontraktsforhandlinger. De Bruyne er ett år eldre enn Salah, og har mistet flere kamper på grunn av skader enn det egypteren har gjort.

Klubbens toppscorer mener selv at han fortsatt ikke har nådd toppen av karrieren, men Liverpool FC skal holde igjen fra å betale ham det han føler han er verdt, fordi det vil gå utover den lønnsstrukturen som er på plass i klubben.

Simon Hughes i The Athletic viser til en lignende situasjon med klubbens eiere Fenway Sports Group i baseball. Mookie Betts, som var året yngre enn Salah, ble sendt til Los Angeles Dodgers i 2020 fordi FSG mente at det å gi ham en ny avtale potensielt kunne gjøre at lønningene i klubben kom helt ut av kontroll. 

Forhåpentligvis skjer ikke det denne gang...

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.