– Spillerne og støtteapparatet har snakket om at vi ønsker å vinne ligaen igjen, for å kunne feire skikkelig

Liverpools spillere, støtteapparat og supportere ble snytt for en fantastisk feiring i 2020.

12. okt 2021 kl 22.30Arild Skjæveland

I 2020 vant Liverpool ligatittelen for første gang på 30 år – men fikk ikke ha en parade eller muligheten til å kjøre med åpen buss gjennom gatene i byen for å feire med supporterne.

Flere ganger ble det snakket om at en skulle feire det når det var mulig igjen, men siden den gang har Manchester City vunnet en ligatittel, mye tid har gått og vi er i gang med 2021/22-sesongen. Nå må målet være å vinne en ny tittel – klubbens 20. gjennom tidene.

– Det var dumt at vi ikke fikk gjort det slik det skulle vært med ligaen. Vi fikk gjort det på en riktig måte med Champions League. Folk skulle fly inn fra hele verden for å feire. Alt var utsolgt i Liverpool. Det var en million mennesker i gatene da vi vant Champions League, sier keepertrener John Achterberg i et intervju med Simon Hughes i podcasten «The Red Agenda»

– Da vi vant Premier League, kunne det vært det dobbelte, sier han videre.

Han forteller at spillere og støtteapparat har snakket om at det kan være en motivasjon for å vinne den igjen.

– Vi vil elske å gjøre det igjen. Spillerne, støtteapparatet, det er noe vi har snakket om, sier 50-åringen videre.

Vil gjerne bli i tolv år til

Etter nesten 20 måneder uten, er tribunene endelig fulle igjen i England. Liverpool har startet årets sesong bra, og er i toppen både i Champions League og Premier League.

– I hjemmekampene kan du se hver gang hvor tente spillerne blir av supporterne. Det gjør at du jobber og løper dobbelt så mye. Plutselig var det tomt, ingen atmosfære, og du trenger det for å ta det ekstra steget. Slik skal det ikke være, men det er bare menneskelig at slike ting gjør at ting ikke fungerer slik det skal, sier han videre.

Achterberg er den som har overlevd lengst i støtteapparatet i klubben. Han kom til klubben allerede i 2009. Han håper at det blir tolv nye år.

– Tolv år her er tolv år for kort, er min mening. Det å være trener er lidenskapen min. Jeg kan ikke kalle det en jobb. Det er drømmen min å holde på med, sier han.

Det var ikke planlagt, men i podcasten dukket også assistent Pep Lijnders opp. Det er verdt å høre episoden, og du finner den her,eller ved å søke opp The Red Agenda der du finner podcaster.