Det tidligere Liverpool-talentet slet med depresjon - så ble han klubbløs og brakk beinet

Det har gått nedoverbakke for Jordon Ibe siden han ble solgt av Liverpool.

Den tidligere Liverpool-vingen Jordon Ibe har slitt med depresjon, og har vært gjennom den mørkeste perioden i sitt liv. 

25-åringen, som debuterte for Liverpool som 17-åring, har vært gjennom en tøff periode etter at han valgte å være åpen om sine mentale problemer i januar, mens han var Derby-spiller.

Nå hevder han å være på bedringens vei.

– Det var den mørkeste tiden i mitt liv, forteller han i et intervju med SportBible.

– Det var et rop om hjelp. Jeg følte jeg trengte å snakke med noen, ellers vet jeg ikke hva som hadde skjedd. Det var bra at jeg gjorde det, sier Ibe om meldingen han la ut på sosiale medier den 22. januar.

– Jeg forsøker ikke å få folk til å synes synd på meg. Jeg følte det var viktig at jeg snakket åpent om dette, og til min familie, for du vet ikke hva som vil skje når du har mentale helseproblemer. Jeg har slitt med depresjon de fire siste årene, forteller Ibe.

Etter at han debuterte for Liverpool i 2013 var vingen mer eller mindre fast på Anfield-klubbens førstelag i 2015/16, da han spilte 27 kamper. Bournemouth la 15 millioner pund på bordet for mannen som da var blitt 20 år. 

Ibe var til å begynne med fast på førstelaget hos Bournemouth, men fikk mindre og mindre spilletid etter hvert. Han signerte for Derby forrige sesong, hvor han hadde et suksessfullt låneopphold under tiden sin i Liverpool. Men i Derby fikk han bare spille tre minutter med førstelagsfotball. 

Taklet ikke kritikken

Som Derby-spiller ble han kritisert mye på sosiale medier, og disse kommentarene skal ha gjort Ibe enda mørkere til sinns. 

– Kritikken var tøff å takle. Det kom til et stadium der mange snakket om meg på sosiale medier, og jeg tok alle de negative kommentarene tungt, forklarer han.

– Jeg er veldig selvkritisk, og på det tidspunkt slet jeg veldig mentalt. Jeg begynte å tro at de som kritiserte meg hadde rett. Jeg visste jeg ikke tok fotballen alvorlig nok, og holdningene mine var ikke de rette. Jeg var langt nede. 

På toppen av det hele brakk Ibe beinet etter at han forlot Derby. Nå er han klubbløs, og har akkurat kastet krykkene.

– Jeg bruker ikke krykker lenger. Jeg er på et godt sted nå. Nå skal jeg begynne å jobbe med meg selv, for å komme tilbake på banen, sier han.

– Mitt kortsiktige mål er å komme tilbake på banen, men det blir ikke enkelt.

– Jeg ønsker å bli den jeg var før. Jeg ønsker å spille i Premier League igjen, og kjempe for en bedre situasjon. En bedre andre halvdel av min karriere enn den første halvdelen. 

– Men akkurat nå er det bare godt at jeg er blitt bedre både mentalt og fysisk.