– Det kunne ikke vært en mer populær målscorer enn «Taki». Han er en treners drøm

Jürgen Klopp tar seg tid til å rose Takumi Minamino i kveldens kampprogram.

Da Liverpool knuste Arsenal 4-0 på lørdag kveld, var det Takumi Minamino som kom inn og scoret det fjerde målet. Det var hans første involvering, og bare sekunder etter at han kom inn.

Mot Porto er det ventet at Minamino kan få en sjelden start. Jürgen Klopp tar seg tid til å rose 26-åringen i kampprogrammet.

– Vi har så mange spillere som gjør seg fortjent til spilletid for dette strålende laget på treningsfeltet. Jeg kunne valgt mange eksempler, men vil gjerne trekke frem Takumi Minamino, skriver Klopp. Sitatene er lagt ut på Liverpoolfc.com

– Taki scoret for oss i helgen etter å ha vært på banen i noen sekunder, og jeg kan love dere at det ikke kunne vært en mer populær målscorer i gruppen vår for øyeblikket. Det kunne du se utifra alle reaksjonene våre.

Veldig godt likt

Minamino har nå 38 kamper og åtte mål for Liverpool. Forrige sesong spilte han et halvår i Southampton, men det virker ikke som et nytt utlån noen gang var aktuelt denne sesongen.

– Grunnen til at vi reagerte slik er delvis fordi vi er så glad i ham som person. Han er så varm og sjenerøs. Uansett, så handlet det mer om bare hvor fin han er som person. Det var på grunn av innstillingen og bidragene som han viser hver eneste dag.

– Han er en som hjelper med å sette standarden. Jeg kan ikke skryte nok av ham, og nivået han viser på trening. Han tar ut maks i hver eneste økt, og er en treners drøm.

I de offensive posisjonene i Liverpool spiller Sadio Mané og Mohamed Salah det meste, mens Diogo Jota og Roberto Firmino har delt på den siste plassen i angrepet etter hvem som har vært tilgjengelig. Klopp snakker om hvor viktig det er at spillerne er klare for å ta sjansen når de får den.

– Det å kunne være klar til å bidra er en forutsetning for å være medlem av vår gruppe. Taki har vært selve symbolet på det denne sesongen, sammen med andre, og det vil være viktig for oss i tiden fremover.

Liverpool - Porto spilles kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium.