Alt du trenger å vite før hjemmekampen mot Porto

Liverpool er allerede vinnere av gruppe B, så pengepremien på 2,4 millioner pund for en seier er det eneste som står på spill for de røde.

Liverpool var det eneste laget som var bekreftet som gruppevinnere i Champions League etter fire kamper. 

Liverpool slo Porto 5-1 i Portugal i september, og har nå vunnet de tre siste kampene mot portugiserne med 11-2 i målforskjell. Det er derfor et revansjesugent Porto-lag som kommer til Anfield.

Porto ligger før kampen på andreplass i gruppe B, sju poeng bak Liverpool, og kan fortsatt ta seg til cupspillet.

James Milner har fått to gule kort i Champions League, og er dermed den eneste Liverpool-spilleren som står i fare for å måtte stå over neste kamp i turneringen, borte mot AC Milan, om han får gult kort i kveld.

Her kan du lese deg opp før kampen, som har avspark klokken 21.00.

Hva sier managerne?

Porto-manager Sergio Conceicao lover et revansjesugent og mer aggressivt Porto-lag enn tilfellet var på Estadio do Dragao. 

– Vi har rettet opp feilene våre, og det har vi jobbet med. Vi har forsøkt å ordne det som var galt, og i den forrige kampen var det noen positive ting, og andre ting som ikke var bra. Vi har analysert kampen, sa portugiseren på tirsdagens pressekonferanse.

Onsdagens kamp på Anfield er langt viktigere for gjestene enn den er for Liverpool. For de helrøde er det 2,4 millioner pund i premiepenger som står på spill, i tillegg til muligheten til å opprettholde momentumet etter den flotte seieren mot Arsenal på lørdag.

– Det er ikke det at vi ikke var aggressive nok. Folk tenker at det å være aggressiv handler om å være voldelig, men slik er det ikke. Det handler om å være mer aggressive i bevegelsene, gi alt, og være frempå når tiden kommer for å ta raske avgjørelser og reagere hurtig, sa Conceicao.

– Vi kan ikke kontrollere Liverpools planer. Det vil ikke bli så mye annerledes enn det de har vist de siste ukene. Vi vet ikke hvilket lag manageren vil velge i morgen. Vi må benytte oss av de strålende spillerne vi har, og stole på at de vil slå tilbake.

Jürgen Klopp har fire seiere og en uavgjort mot Porto som Liverpool-manager, og utrolige 16-2 i målforskjell.

– Jeg elsker portugisisk fotball. Dere produserer en rekke verdensklassespillere. Portugisiske landslagsspillere spiller for de beste klubbene i verden. Alle de portugisiske klubber jobber godt med sine talenter. Vi er store beundrere av hva dere gjør, sa tyskeren under sin pressekonferanse tirsdag. 

– Alle disse verdensklassespillerne spiller ikke lenge i Portugal, men blir kjøpt opp av klubber i andre ligaer. Veldig mange teknisk og taktisk begavede spillere, med konkurranseinstinkt.

– Vi har vært veldig gode mot Porto. I forrige kamp var de veldig uheldige, og de spilte også uten sine faste midtstoppere. Vi forbereder oss på å møte et veldig sterkt Porto-lag, som har svært mye å spille for. Skal vi vinne denne kampen, må vi gjøre det sammen, sa Klopp. 

Les alt som ble sagt på Klopps pressekonferanse her.

Hvordan er skadesituasjonen?

Flere av Liverpool-spillerne som måtte stå over Arsenal-kampen på grunn av skader og sykdom var tilbake i trening tirsdag kveld, som for eksempel Divock Origi, James Milner, Andy Robertson og Neco Williams. Diogo Jota, som fikk en smell i kneet mot The Gunners, trente også. Det samme gjorde Jordan Henderson, som spilte det siste kvarteret mot London-laget.

– Vi får se med Hendo. Jeg vil påstå at han kanskje ikke var 100 prosent i går. Han kan spille, og gjøre nesten alt, men det handler om å være 100 prosent skadefri, sa Klopp tirsdag.

– Da han kom inn mot Arsenal var det bare for å kontrollere kampen. Det var også eksakt det han måtte gjøre fra et rehabiliterings-synspunkt, så vi brukte noen få minutter til det. Men nå får vi se hvordan det går med ham. Jeg vet ikke 100 prosent ennå.

– Robbos situasjon er likedan. Begge er OK, men spørsmålet er om de er klare til å spille. Om de er klare til å begynne på den tøffe rekken med kamper som står for døren? Vi må ta disse avgjørelsene.

– Vi har ikke tatt disse avgjørelsene ennå, for som vi vet har den medisinske avdelingen mye de skulle ha sagt på denne tiden av sesongen. De har en viktig rolle å spille i uttaket av laget. Så vi får se.

For Porto mistet veteranen Pepe kampen da lagene møttes i Portugal, og regnes som usikker igjen. Midtstopperen Ivan Mercano er ute.

– Pepe reiser med oss, men det er en avgjørelse vi vil ta sent. Han har tyngde både på banen og i garderoben, og er en ekstremt viktig spiller, sa Porto-manager Conceicao under sin pressekonferanse.

Hvordan har det gått så langt?

Da Liverpool vant 2-0 over Atletico Madrid på kampdag fire ble de samtidig gruppevinnere av gruppe B i Champions League. Dermed blir det to siste gruppespillkampene, hjemme mot Porto og borte mot AC Milan, betydningsløse for Anfield-klubben, om vi ser bort fra pengepremiene på 2,4 millioner pund som de røde kan innkassere for seier i hver av disse to kampene.

Det faktum at avansementet er sikret betyr at Jürgen Klopp kan rotere på sitt mannskap, og hvile sine beste menn i de to gjenværende kampene.

Porto kjemper en hard kamp mot Atletico Madrid om andreplassen i gruppen, og dermed avansement i Champions League. Vinner portugiserne sine to siste kamper, mot Liverpool og nettopp Atletico, er de garantert avansement.

Hvem skal starte?

– Vi respekterer alltid turneringen, men vi må først og fremst tenke på oss selv, terminlisten vår og situasjonen til våre spillere, svarte Klopp da han fikk spørsmål om han kom til å hvile spillere.

– Uansett hvilket lag vi stiller med, så handler det bare om å vinne neste kamp, og så neste kamp etter det igjen, og så neste kamp etter det igjen. Det er grunnen til at vi er her.

– Vi vet at vår motstander vil være svært motiverte av to grunner. For det første så likte de ikke at vi vant der, og for det andre så vet de at om de vinner kampen i morgen så vil de få en finale i siste kamp mot Atletico. Det er hva de ønsker seg.

– Det blir en tøff kamp, og jeg håper alle på Anfield vi gjøre sitt ypperste, for vi må møte opp i morgen, for vi ønsker å vinne kampen. Du kan aldri ta noe for gitt i Champions League, og jeg håper ingen gjør det. Vi må være klare, alle sammen, og gi dem en skikkelig kamp. For øyeblikket har jeg god tro på at vi skal klare det.

19 år gamle Tyler Morton kan få sin Champions League-debut, dersom Klopp velger å hvile mange av spillerne som spiller fast i Premier League-kampene. 

– Jeg vet ikke hva som vil skje i morgen kveld, men utviklingen til Tyler Morton er ganske imponerende, sa Jürgen Klopp på tirsdagens pressekonferanse.

Leserne av Liverpool.no ønsker seg følgende startoppstilling, noe som betyr at bare fire av spillerne som startet mot Arsenal også starter mot Porto: Caoimhin Kelleher - Neco Williams, Ibrahima Konate, Nathaniel Phillips, Kostas Tsimikas - Alex Oxlade-Chamberlain, Tyler Morton, Thiago Alcantara- Takumi Minamino, Divock Origi, Sadio Mané. 

Vår faste spaltist, David Lynch, mener også at Klopp skal slippe reservene til.

Gjør han det, kan en håndfull unge Liverpool-spillere få sin Champions League-debut i kveld.

Hva skal du lese før kampen?

Det er mye godt lesestoff foran denne kampen. Blir Liverpool oppfattet som sabotører eller gode hjelpere i Champions League-innspurten, og i tilfelle av hvem?

Møtet med Porto byr på gjensyn med tidligere Liverpool-spiller Marko Grujic, som ble solgt til den portugisiske klubben for 10,5 millioner pund i sommer. Serberen mener at hans Liverpool-karriere var vellykket, selv om han bare spilte fem kamper fra start i løpet av sine fem og et halvt år for de røde, og i tillegg fikk elleve innhopp fra innbytterbenken.

Klopp ville nok ideelt sett ha skiftet ut alle elleve spillerne fra Arsenal-kampen, men skader på midtbane- og angrepsspillere skaper hodebry i så måte.

Liverpool-manageren får heller ikke benytte seg av stortalentet Kaide Gordon, som satt på innbytterbenken mot Arsenal. Hvorfor det er slik, kan du lese om i denne saken.

Det er ellers verdt å merke seg at FC Porto som klubb er i hardt vær foran kampen på Anfield.

Hvordan kan du følge kampen?

Liverpool - Porto har avspark kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play i Norge.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).