En 40 år gammel rekord kan bli slått i helgen

Liverpool står med 25 kamper uten tap i alle turneringer. Det har bare skjedd to ganger tidligere.

Sist gang Liverpool stod med 25 kamper uten tap i alle turneringer var det Phil Thompson, Graeme Souness og Kenny Dalglish som løp rundt på Anfield. Mot West Ham på søndag kan Klopps gutter slå rekorden fra 1982 om de unngår tap mot David Moyes sitt mannskap på London Stadium.

The Mirror-journalisten David Maddock er mektig imponert over hva et rekordjagene Liverpool-lag har fått til under Jürgen Klopp.

Klopp dysset ned rekken

Det snakkes fortsatt om Liverpool-laget fra 80-tallet og spillerne som var der. I dag sitter de på tribunen og ser på en generasjon spillere som er på fullt høyde med laget den gang.

Kan denne Liverpool-utgaven sammenlignes med dem? 

Jürgen Klopp fikk spørsmål om rekorden før kampen mot Brighton-kampen forrige helg. Da stod Liverpool med 23 kamper uten tap. Likevel ville ikke tyskeren la seg rive med, i kjent stil.

– Å ikke ha tapt i det hele tatt på så lenge vet vi at det trengtes flaks, et sent mål eller slike ting. Men generelt vet vi at når vi er på vårt beste har vi en sjanse til å vinne kampen, og det er det vi prøver på.

– Det er klart at vi ikke vant alle, vi spilte mye uavgjort, men i de fleste uavgjorte var vi nok nærmere en seier enn tap, sa Klopp til liverpoolfc.com før Brighton -og Atletico-kampene.

YDMYK: Jürgen Klopp mener et slik rekke uten tap også skyldes flaks, sene mål og andre elementer.

YDMYK: Jürgen Klopp mener et slik rekke uten tap også skyldes flaks, sene mål og andre elementer.

Mot Brighton ble det poengdeling før Atletico ble slått med god margin i midtuken. Klopp fortalte at både han og spillerne føler på et ansvar for å prestere i hver kamp.

– Vi føler virkelig et ansvar for å prestere kan jeg fortelle, og det gjør guttene også. Det er ikke slik at vi ønsker å komme oss gjennom en kamp på en eller annen måte.

– Vi ønsker å være den beste versjonen av oss selv i disse kampene og det er det vi prøver på hele tiden. Det fungerer ikke alltid, men det betyr ikke at vi ikke bør prøve igjen neste gang, sa Klopp.

25 kamper uten tap

Rekorden Jürgen Klopp og resten av Liverpool-gutta kan slå på søndag startet i 2-1 seieren mot Aston Villa tilbake i april. Det siste tapet kom mot Real Madrid i kvartfinalen i Champions League like før kampen mot Birmingham-klubben, så det begynner å bli mange måneder siden tap-følelsen har vært tilstede.

Dette er rekken til Liverpool fra da til nå:

NummerKampTurnering
1.Liverpool2-1Aston VillaPremier League
2.Liverpool0-0Real MadridChampions League
3.Leeds1-1LiverpoolPremier League
4.Liverpool1-1NewcastlePremier League
5.Liverpool2-0SouthamptonPremier League
6.Manchester United2-4LiverpoolPremier League
7.West Bromwich1-2LiverpoolPremier League
8.Burnley0-3LiverpoolPremier League
9.Liverpool2-0Crystal PalacePremier League
10.Norwich0-3LiverpoolPremier League
11.Liverpool2-0BurnleyPremier League
12.Liverpool1-1ChelseaPremier League
13.Leeds0-3LiverpoolPremier League
14.Liverpool3-2MilanChampions League
15.Liverpool3-0Crystal PalacePremier League
16.Norwich0-3LiverpoolCarabao Cup
17.Brentford3-3LiverpoolPremier League
18.Porto1-5LiverpoolChampions League
19.Liverpool2-2Manchester CityPremier League
20.Watford0-5LiverpoolPremier League
21.Atletico Madrid2-3LiverpoolChampions League
22.Manchester United0-5LiverpoolPremier League
23.Preston0-2LiverpoolCarabao Cup
24.Liverpool2-2BrightonPremier League
25.Liverpool2-0Atletico MadridChampions League

Flere rekorder kan slås

Ifølge Michael Reid på Twitter utlignet dagens Liverpool-lag rekorden som har stått siden 80-tallet, men det er fremdeles en rekke med kamper som ligger like over og den har stått veldig lenge!

De første Liverpool-trenerne William Edward Barclay og John McKenna klarte nemlig 30 kamper uten tap tidlig i Liverpools historie. Rekorden har stått urørt i 127 år, og ingen av Liverpools utgaver har vært nærmere å slå den enn nå.

Dette er listen Klopp og gutta nå er en del av:

NummerPeriodeKamper
1.Februar 1893 til februar 189430
3.Mars 1982 til september 198225
3.April 2021 til november 202125
5.November 1987 til mars 198824
5.Januar 1989 til mai 198924

Skal den 127 år lange rekorden slås må de røde unngå tap i de seks neste kampene. Det er tre hjemmekamper mot Arsenal, Porto og Southampton og tre bortekamper mot West Ham, Everton og Wolverhampton. 

For å sette kampene i perspektiv så har Liverpool hatt stålkontroll på Porto i flere år nå og laget unngikk tap i samtlige av Premier League-kampene som ble spilt mot tilsvarende motstandere i fjor. Det er absolutt ikke en garanti for at det vil gå slik i år, men en pekepinn på at rekorden absolutt kan slås når Liverpool gjester Wolverhampton på Molineux den 4. desember.

Uansett hvordan det måtte gå er det en fantastisk rekke og et bevis på hvor gode laget er for øyeblikket!