Fernando Torres:– Jeg mener Salah har vært en av verdens to-tre beste spillere de siste fem årene

Fernando Torres var endelig tilbake på Anfield da Liverpool slo Atletico Madrid 2-0 i går kveld.

Spanjolen med 81 scoringer for Liverpool var for første gang tilbake i England for å se på kamp siden han la skoene på hyllen. Han er mektig imponert over hva Jürgen Klopp har fått til med de røde fra Merseyside.

– Det er fantastisk. Fra utsiden kan du se alt det harde arbeidet klubben og Jürgen gjør. Nivået på laget er enormt, og det er flott. Du kan se at fansen nyter det.

– Jeg tror Jürgen forsto lidenskapen til fansen fra første dag, og de satte alt sammen for å skape et flott lag, sa Torres til liverpoolfc.com like før gårsdagens kamp.

I GLANSDAGENE: Fernando Torres roste Jürgen Klopp og klubben over Liverpools utvikling de siste årene.

I GLANSDAGENE: Fernando Torres roste Jürgen Klopp og klubben over Liverpools utvikling de siste årene.

Har troen på Liverpool-laget

Gårsdagens kamp var Torres sin første engelske kamp på tribunen siden ha la opp. Det var ingen tvil om hvilke engelsk arena Atletico-treneren ville tilbake til først.

– For meg er det alltid spesielt å se Liverpool spille og å være tilbake her er enda mer spesielt. Det er første gangen jeg kommer for å se en kamp i England siden jeg la opp, og det skulle selvfølgelig være i Liverpool, sa 37-åringen.

Den tidligere Liverpool-yndlingen ser også på Liverpools kamper hjemmefra, siden han sjeldent har mulighet til å reise på kamp.

– Jeg koste meg da jeg så kampene med Mané, Firmino og Salah var i front. Det gledet meg å se dem score.

– Du kan se når laget fungerer - og som et lag fungerer det. Alle spillerne blir bedre. Så, som tidligere spiss, er det gøy å se på de tre eller fire i angrep, som scorer mål og skaper sjanser. Det er spennende, sa Torres om frontfireren til Liverpool.

Han har troen på at sesongens Liverpool-lag kan få til store ting.

– Alle husker laget som vant Premier League og Champions League. De har vært en av utfordrerne de siste årene og er også det denne sesongen.

PÅ SIDELINJEN: Etter Torres la skoene på hyllen i 2019 har hatt blitt trener for Atletico Madrids ungdomslag.

PÅ SIDELINJEN: Etter Torres la skoene på hyllen i 2019 har hatt blitt trener for Atletico Madrids ungdomslag.

Tidligere lagkamerater

Da Mohamed Salah ankom Chelsea i januarvinduet i 2014 var spanjolen fremdeles en del av Chelsea-laget. Han er glad for at egypteren har blitt en så dominerende spiller etter noen vanskelige år i London-klubben.

– Mo var lagkameraten min i Chelsea og det var vanskelig for ham i starten. Jeg er glad for å se han på toppen av verden for øyeblikket. Han scorer mål for gøy og han har vært av de viktigste spillerne i verden de siste årene.

– Det er ikke bare i år han har vært i toppen, men de siste to-tre årene har han vært helt fantastisk, mener spanjolen.

LAGKAMERATER: Fernando Torres og Mohamed Salah spilte sammen i Chelsea i et halvt år før spanjolen prøvde lykken i Milan. Egypteren forsvant også til Italia like etter.

LAGKAMERATER: Fernando Torres og Mohamed Salah spilte sammen i Chelsea i et halvt år før spanjolen prøvde lykken i Milan. Egypteren forsvant også til Italia like etter.

Det er hvordan Salah alltid leverer som imponerer den tidligere storscoreren mest.

– Du snakker alltid om individuelle trofeer for spillere når de vinner trofeer samtidig, men jeg mener han har vært en av de beste to-tre spillerne i verden de siste fem-seks årene. Det er utrolig hvor stabilt han leverer, sa Torres.

«El Niño» holder fremdeles kontakten med hans tidligere lagkamerat i Chelsea.

– Du kan se han bryter alle rekorder og fortsetter å score mål. Vi snakker noen ganger og jeg er veldig glad for ham. Det var vanskelig i starten, men han er en flott fyr og en flott spiller og nå viser han det til verden, sa Torres.