Klopp mislikte oppførselen til Atletico-spillerne

Liverpool-manageren mener at spanjolene bevisst gikk inn for å få Sadio Mané utvist.

Jürgen Klopp følte seg tvunget til å bytte ut Sadio Mané i pausen mot Atletico Madrid, fordi han fryktet at Atletico-spillerne skulle klare å få angriperen utvist. Liverpool-manageren mener han ikke hadde noe annet valg enn å beskytte sin spiller på denne måten. 

Atletico ble redusert til ti mann i første omgang, da Felipe ble utvist for en stygg takling på nettopp Mané, og deretter protesterte på avgjørelsen til dommer Danny Makkelie. 

Mané hadde allerede fått gult kort, og like før pause gikk en Atletico-spiller i bakken og holdt seg til hodet etter en duell med senegaleseren. 

– Jeg tror alle på stadion skjønte at jeg ville bytte ut Sadio. Jeg syntes det var det rette å gjøre, men jeg hatet å gjøre det, sa Klopp etter kampen.

– Sadio spilte en utrolig kamp. Jeg var ikke bekymret for at det ville koke over for ham, for han er en veldig rolig person. Men når ballen er i lufta, det er ingen kontakt, og en spiller går ned og holder seg til hodet, så skjønner du hva som foregår. Vi så alle sammen hva Atletico-spillerne gjorde for å få like mange spillere på banen igjen, og jeg likte det ikke. Jeg likte det ikke i det heletatt.

Satte klubbrekord

Liverpool er videre til cupspillet i Champions League som vinner av gruppe B med to kamper igjen å spille.

Seieren over Atletico Madrid var deres 25. kamp på rad uten tap i alle turneringer. En ny klubbrekord. Den gamle rekorden tilhørte storlaget fra 1982. 

Klopp har likevel ingen planer om å ta lett på de to siste kampene, mot Porto på Anfield og AC Milan i Milano.

– Den eneste forskjellen er at vi er videre. Men vi skal glemme det.

– Jeg har aldri ledet et lag på San Siro før, og jeg gleder meg til det. Det kommer ikke til å skje at hele verden ønsker å se en kamp, og så gir vi dem en halvferdig rett. Vi skal gå for seieren. Vi ønsker å vinne fotballkamper. Vi elsker dette spillet, og vi skal vise det.