Chelseas dystre regnskapstall viser koronaens effekt

Korona får mye av skylden, og Liverpool er ikke skånet for pandemiens påvirkning.

På banen var forrige sesong god for Chelsea med 4.-plass i ligaen, tapende finalist i FA-cupen og seier i Champions League.

Regnskapsbøkene som ble lagt frem, for regnskapsåret som ender i juni, viser likevel et tap på £145,6 millioner etter skatt.

Dette er ny rekord for London-klubben, i et liv fortsatt preget av korona.

Det er blodrøde tall og klubben skylder spesielt på pandemien, med tomme tribuner og reduserte inntekter fra spillersalg.

Hvordan vil dette slå ut for Liverpool? 

Begge deler står sentralt også i Liverpools modell, og det blir spennende lesing når de røde vil legge frem sine regnskapstall.

Ser vi nærmere på Chelseas rekordtap så falt kampdaginntektene fra 55 til 7,7 millioner pund. Det er altså snakk om 86 prosent! 

TOMT PÅ AREANEN BETYR TOMT I KASSA: Fotballens økonomi har blitt rammet hardt under pandemien, som fortsatt ikke har sluppet taket.

TOMT PÅ AREANEN BETYR TOMT I KASSA: Fotballens økonomi har blitt rammet hardt under pandemien, som fortsatt ikke har sluppet taket.

Nesten like stort var fallet i spillersalg med £143 til £28 millioner.

De kommersielle inntektene gikk ned fra £175 til £155 millioner, hvilket kan skyldes korona og begrenset med kommersielle muligheter. 

Liverpools gamle tall

I slutten av april i år presenterte Liverpool tallene for regnskapsåret frem til 31.05.2020. Den gang var kampdaginntektene redusert fra £84 til £71 millioner.

Regnskapet viste og en markant økning i klubbens gjeld, fra £50 til £198 millioner. Disse pengene ble opplånt for å håndtere koronaeffektene. Samtidig skal en betydelig del ha blitt tilbakebetalt i løpet av året.