Så langt står de helt likt, men nå får Conte sin første store test som Spurs-manager

Antonio Conte sier at det er kamper som disse som inspirerer ham.

Da Tottenham ansatte Antonio Conte som sin nye manager, gjorde de det med håp om at italieneren skulle få like stor suksess på Tottenham Hotspur Stadium som han tidligere har hatt med Juventus, Chelsea og Inter. 

Så langt ser det bra ut, da Conte har startet Tottenham-karrieren med fire kamper på rad uten tap. Det er en prestasjon han har klart med alle de fem toppserielagene han har ledet som manager i Italia og England. 

Har kun møtt lag på nedre halvdel av tabellen

Som Juventus-manager tapte ikke Conte noen av de første 48 seriekampene, noe som er et utrolig tall. Mot Inter var han ubeseiret i de seks første, med Atalanta var han ubeseiret i de fem første, og i Premier League var han ubeseiret på de fire første som Chelsea-manager, og nå også som Spurs-manager.

Men med Tottenham har Conte så langt kun fått bryne seg på lag på nedre halvdel av tabellen, i form av Everton, Leeds, Brentford og Norwich.

Contes første score test som Spurs-manager kommer dermed i morgen, når han møter et Liverpool som har vunnet sine seks siste kamper og som har tatt de 18 siste poengene mot Spurs.

Conte har raskt innført sin favorittformasjon hos Spurs, med tre stoppere i forsvarsrekka. I sin nye formasjon har Spurs holdt buret rent i tre kamper, og har sanket 10 poeng på de fire første kampene.

Det ble 0-0 i debuten mot Everton, og siden er de liljehvite altså ubeseiret.

Men nå møter de helt annen motstand. Mohamed Salah har nemlig alene gjort like mange Premier League-mål (13), om vi ikke teller straffespark, som Tottenham har gjort om vi ikke teller straffespark og selvmål.

– Vi må finne en løsning. Noen ganger liker Liverpool at motstanderen presser dem, for da får de rom, og når de får rom er spillerne deres veldig gode. Mo Salah er en av disse spillerne. Samtidig må du legge en plan som innebærer at du tørr å spille fotball mot dem, dersom du vil vinne kampen. 

– Vi har forberedt oss godt, og er klare for kampen. Vi vet vi møter et av de beste lagene i Europa akkurat nå, kanskje i verden også. Samtidig ønsker vi å spille vår fotball, og se hvor vi står.

Har klart å matche Klopp

Conte kan støtte seg på at Brentford og Chelsea klarte uavgjort mot Liverpool med lignende formasjon som han selv opererer med, og statistikken viser at han kan matche Jürgen Klopp. I de fire møtene mellom de to har de tatt fem poeng hver, og målforskjellen er 4-4. Conte og Klopp har altså vunnet en kamp hver, mens to kamper er endt uavgjort. Den siste kampen mellom de to endte med 1-0 seier til Chelsea på Stamford Bridge i mai 2018. 

– Det blir helt sikkert vanskelig, og vi har forberedt oss på at vi kan bli presset i løpet av kampen. Vi må være klar over dette. Men vi vet også at vi kan straffe enhver motstander når vi selv har ballen, sier Conte.

– Liverpool er alltid sterke. Jürgen har gjort en fantastisk jobb i Liverpool. Han trengte litt tid, men klubben forstod at Jürgen var riktig person, og han har skapt et meget sterkt lag. Det er fantastisk å se dem spille. Intensiteten, lidenskapen og all innsatsen de legger ned i løpet av en kamp.

Tottenham har ikke spilt siden 5. desember, da de slo Norwich 3-0, noe som altså var Contes tredje seier på rad. Etter det satte koronaviruset en stopper for kampene mot Rennes, Brighton og Leicester.

– Etter to uker uten kamper er det kanskje en fordel å spille mot et sterkt lag. Det er kamper som dette som gir deg spenning og inspirasjon, sier italieneren.