Forhørte seg med Naby Keita før han bestemte seg for å signere

Ibrahima Konaté og Naby Keita ble gode venner i RB Leipzig.

Ibrahima Konaté kom til RB Leipzig sommeren 2017. Det var en sommer da Liverpool jaktet hans lagkamerat Naby Keita, uten å få til en avtale den samme sommeren. I stedet endte de røde med å få til en avtale som gjorde at Keita kom til klubben sommeren etter.

Keita måtte bli i ytterligere én sesong, og der ble han god venn med Konaté, som var en 18 år gammel midtstopper som hadde kommet fra Sochaux. De to snakket samme språk, og fant tonen.

– Jeg har ikke ord for å beskrive hva han gjorde i den tyske ligaen. Det var utrolig, sier Konaté i et intervju med Liverpoolfc.com

Han forteller at han var i kontakt med Keita før han bestemte seg for å signere for Liverpool.

– Ja, jeg snakket litt med ham. Jeg spurte aldri om byen, fordi jeg kom hit for å jobbe og spille fotball. Jeg snakker ikke med noen om å gå ut, det er ikke noe jeg trenger. Men selvsagt snakket jeg med ham om hvordan klubben var. Hvordan er mentaliteten i klubben? Hvordan er spillerne? Hvordan er manageren?, forteller han.

Veldig fornøyd med starten

Konaté har så langt fått sju kamper fra start for Liverpool. Én i ligacupen, to i Champions League og fire i Premier League. Joel Matip og Virgil van Dijk har begge vært skadefri, og har vært Jürgen Klopps foretrukne stopperpar så langt – men franskmannen har tidvis imponert stort de gangene han har fått sjansen.

Spesielt i kampen mot Manchester United på Old Trafford spilte 22-åringen glimrende.

– Når du spiller mot United, holder nullen og vinner 5-0, er det utrolig. Det var historisk, sier han.

Konaté fikk ekstra oppmerksomhet da det ble het temperatur i oppgjøret, etter at Cristiano Ronaldo hadde sparket ballen mot en liggende Curtis Jones. Da Fred kom løpende til, holdt han brasilianeren unna med et stort glis om munnen.

– Jeg vet ikke hvorfor jeg gjorde det, men det kom naturlig. Etter kampen fikk jeg så mange meldinger, kanskje 50 ganger sendte vennene mine meg videoer. Jeg sa «nei!», fordi det kom naturlig, men ja det var morsomt. Jeg ville bare beskytte familien min.

– Jeg er veldig glad for å være her. Når vi er i garderoben, liker alle hverandre, og jeg tror ikke vi har arrogante spillere. Slikt har vi ikke her, og det liker jeg.

Konaté kan få en ny mulighet fra start når Liverpool møter Newcastle på torsdag. Den kampen har avspark kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium.