Ibrahima Konaté fikk vite om Liverpool-interessen fra familien:– Jeg trodde ikke på det før jeg snakket med Klopp

Den franske midtstopperen er veldig glad for å være en del av Jürgen Klopps Liverpool-mannskap, og føler at han har kommet godt inn i laget.

Ibrahima Konaté ble offisielt Liverpool-spiller den 1. juli i sommer. Den svære franskmannen kom fra Red Bull-systemet, som Sadio Mané, Takumi Minamino og Naby Keïta har gjort før han. I den tyske energidrikk-klubben var han en skadeplaget mann, noe som gjorde flere eksperter skeptiske til signeringen. 

Etter fem måneder og seks kamper for de røde har franskmannen til gode å bli skadet. Konaté føler selv at han har funnet seg godt til rette i den røde drakten, og trekker fram midtstopper-kollega Joe Gomez som en viktig faktor for det. 

– Han er som en bror for meg, men jeg er gode venner med alle spillerne i troppen. Når du kommer til et nytt lag er det ikke enkelt å tilpasse seg. Det er et nytt land, og det er ikke det samme språket her. Han (Gomez) snakket mye med meg, noe som var veldig bra for min tilpasning, sier franskmannen i Premier Leagues YouTube-serie Uncut.

FÅR SKRYT: Konaté synes Gomez har hjulpet ham mye siden hans ankomst i Premier League.

FÅR SKRYT: Konaté synes Gomez har hjulpet ham mye siden hans ankomst i Premier League.

Trodde ikke på det

Ibrahima Konaté var fremdeles midt i sesongen med Leipzig da han hørte om Liverpools interesse for første gang. Han trodde først ikke på ryktene om at Jürgen Klopp ville hente han til balløya.

– For å være ærlig, første gang jeg hørte det trodde jeg ikke på det, men etter jeg snakket med Klopp tenkte jeg: Å, det er sant, ler franskmannen og fortsetter: 

– Jeg var så glad, men jeg kunne ikke snakke om det fordi jeg hadde mange viktige kamper med Leipzig. Jeg var veldig overrasket og glad.

Det var familien som kom med beskjeden til 22-åringen.

– Familien min visste det før meg. Jeg hadde en viktig kamp med Leipzig, så de fortalte meg etter og både dem og jeg ble veldig glade. Det er helt utrolig å være her.

Konaté har også hatt en kjærlighet til Liverpool tidligere, i fotballspillet FIFA.

– Når jeg spilte FIFA valgte jeg alltid Liverpool, forteller han.

I TYSKLAND: Ibrahima Konaté spilte fire år i Leipzig. Han hadde et godt øye til Liverpool før han ble signert i sommer.

I TYSKLAND: Ibrahima Konaté spilte fire år i Leipzig. Han hadde et godt øye til Liverpool før han ble signert i sommer.

Trekker fram en gammel kulthelt

Konaté ble også spurt om en del morsomme spørsmålet i intervjuet med Premier League. Blant annet hvem som er det største jokeren i garderoben. Franskmannen pekte seg kjapt ut en spiller.

– Det tror jeg er Robertson. Han er gal, fyren er gal! Han slåss med Cristiano (Ronaldo), med Messi. Han bryr seg ikke, ler Konaté. 

En gammel kjenning ble også dradd opp av 22-åringen når han får spørsmål om hvilke Liverpool-spiller, før eller nå, han ville foretrukket å spille en kamp med.

– Mamadou Sakho. Jeg elsker den fyren. Jeg har aldri møtt han, men han spilte for samme klubb som meg i Paris, og for meg og andre franske, unge spillere er han som en storebror, forteller franskmannen.

Mange ville nok trodd at Konaté skulle dra opp Van Dijk som hans mest foretrukne partner. Selv om han ikke var 22-åringens største ønske er han full av lovord om den nederlandske kapteinen.

– Han har mer erfaring enn meg og jeg håper, med tid, at jeg vil ha det det han har. Jeg vil bare lære fra ham. Noen ganger når jeg ser han spille tenker jeg: Oh my god - hvordan gjorde han det, sier han. 

I morgen har Konaté muligheten til å igjen få spille ved siden av nederlenderen i midtforsvaret. Da står Wolverhampton og Jimenez på motsatt banehalvdel.

Kampen starter kl. 16.00 og sendes på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.