Liverpool har ikke fått noen signaler om at Matip ønsker å delta i Afrikamesterskapet

Noen medier har denne uken antydet at Joel Matip vurderer et comeback på landslaget.

Samuel Eto'o er ny sjef for fotballforbundet i Kamerun, og ifølge enkelte medier har denne utnevnelsen ført til at Joel Matip vurderer et comeback på landslaget etter over seks år uten landslagsspill. 

The Athletic melder imidlertid at Liverpool ikke har fått noen signaler fra Matip om at han ønsker å delta i det kommende Afrikamesterskapet, og klubben forventer derfor at midtstopperen blir tilgjengelig for Jürgen Klopp også i januar.

Matip har allerede fått 1080 minutter på banen i Premier League denne sesongen, noe som er betydelig mer enn han spilte i de to foregående sesongene. Han har startet og fullført tolv av Liverpools 16 ligakamper. Han har ikke spilt mer siden 2018/19-sesongen - som endte med Champions League-triumf da Tottenham ble slått i Madrid.

Mot Aston Villa på lørdag viste 30-åringen hvorfor han er førstevalg som makker til Virgil van Dijk. Av hans 61 pasninger fant 57 en medspiller, noe som gir en treffsikkerhet på 93 prosent. Han vant alle de seks hodeduellene han var involvert i, gjorde tre klareringer, to taklinger og gjenvant ballen to ganger. Han traff også tverrliggeren med en heading i første omgang. For dette ble han kåret til banens beste spiller av Liverpool.no.