Newcastle skal være interessert i å kjøpe Nat Phillips

I vår reddet han Liverpool. Nå skal Newcastle ønske seg Nat Phillips i midtforsvaret.

En av vårsesongens redningsmenn i Liverpool, Nat Phillips, har kun fått 46 minutter med spilletid for førstelaget i høst - 45 minutter i ligacupen og ett minutt i Champions League. Midtstopperen signerte ny kontrakt i sommer, selv om han nok var klar over at han ville bli femtevalg denne sesongen. 

Kontraktssigneringen kan ha dreid seg om at Liverpool ønsket å beholde verdien på 24-åringen dersom noen klubber skulle melde sin interesse i overgangsvinduet. 

Nå kan det se ut til at nyrike Newcastle, som ligger sist i Premier League, vil gjøre Phillips til et av de første kjøpene i Saudi-Arabia-æraen i klubben. 

Sliter i nedrykksstriden

Ifølge The Telegraph har manager Eddie Howe og hans team sett seg ut Phillips som en spiller som kan forsterke Newcastles svake forsvarsrekke. 

«Han har Premier League-erfaring og noe å bevise, og selv om han kanskje ikke har alle egenskapene man ønsker seg i en moderne midtstopper, ser Newcastle mest etter en effektiv forsvarsspiller. Howe må prøve å redde plassen i Premier League samtidig som han må ta høyde for at det kanskje ikke kommer til å gå», skriver Sam Wallace i Telegraph.

Spørsmålet Phillips og andre kandidater må stille seg er om de vil slutte seg til et lag som står i så stor fare for nedrykk. Over en tredjedel av sesongen er spilt, og Newcastle står med syv poeng - et snitt på 0,5 per kamp. De har seks poeng opp til trygg grunn - en avstand som i verste fall kan øke til åtte poeng før helgen.

Samtidig peker avisen på at aktuelle spillere kan forhandle frem noen gode avtaler for seg selv i forhandlinger med det som nærmer seg en desperat klubb, som attpåtil har lommene fulle av penger.

Møter motvilje

Det er langt fra sikkert at Newcastle kommer til å lande noen avtaler med andre Premier League-klubber. De har blitt upopulære etter oppkjøpet, og samme Telegraph som nå melder om interessen for Phillips, skrev for noen uker siden at de 19 andre klubbene helst vil unngå å selge spillere til Newcastle.

De andre klubbene er bekymret for at pengene som pumpes inn i nordøst-klubben fra Saudi-Arabia skal få store negative konsekvenser for dem, og vil nekte å selge eller låne ut spillere til Newcastle i håp om at The Magpies skal rykke ned.

Premier League-klubbene er i harnisk over at saudiaraberne fikk overta Newcastle, og klubbene har til og med stemt gjennom et nytt regelverk som forhindrer de nye eierne å sikre seg lukrative kommersielle avtaler.

Newcastle står uten seier i Premier League denne sesongen.