Omikron får klubbene til å slå alarm rundt Afrikamesterskapet

Klubbene frykter spillerne vil havne midt i en koronabølge.

Omikronvarianten av koronaviruset fører nå til den fjerde smittebølgen og nye nedstengninger over hele verden. Spesielt i Afrika herjer nå den nye varianten, og med en drøy måned igjen til Afrikamesterskapet går av stabelen er det nå klubber i Europa som frykter for sikkerheten til spillerne som skal sendes dit. 

Mesterskapet skal gå av stabelen i Kamerun, og det er riktignok sør i kontinentet omikron har sitt utbrudd foreløpig. Men viruset sprer seg i så stor hastighet at mange land kan havne i trøbbel.

The Guardian skriver at den europeiske klubbforeningen krever å få snakke med FIFA om sine bekymringer rudnt mesterskapet. 

De gir uttrykk for at de er dypt bekymret for spillernes sikkerhet når situasjonen er som den er, spesielt i lys av kaoset som har preget denne høstens landslagssamlinger på ulike kontinenter. 

ECA krever at alle forholdsregler tas for å beskytte spillerne og klubbene sine interesser i en situasjon som forverres hver eneste dag.

Liverpools tre representanter i mesterskapet er Mohamed Salah, Sadio Mané og Naby Keita. Det er usikkert når de må forlate klubben for å slutte seg til sine landslag. Det kan skje allerede i romjulen.