– Vi har 99 prosent vaksinerte hos oss

Jürgen Klopp går hardt ut mot vaksinemotstandere.

2. okt 2021 kl 23.39Arild Skjæveland

Denne uken har vaksinering i klubbene vært et stort tema. Premier League ønsker å belønne de klubbene som får spillerne sine fullvaksinert, og de slipper ti dager på karantenehotell etter landslagsspill i land som står på den røde listen for Storbritannia.

Det har blitt rapportert at kun sju Premier League-klubber har mer enn halvparten av spilleren vaksinert – et veldig lavt tall. Andre medier har hevdet at Wolverhampton, Brentford og Leeds United er de klubbene som har fått flest spillere vaksinert, med over 90 prosent.

Lørdag var det brasilianske fotballforbundet ute og sa at alle de brasilianske landslagsspillerne i Premier League var vaksinert. Ifølge Jürgen Klopp har så godt som alle ansatte i Liverpool FC fått to sprøyter.

– Vi har 99 prosent vaksinerte. Jeg måtte ikke overbevise spillerne, det var en naturlig avgjørelse som laget tok. Jeg kan egentlig ikke huske å ha snakket én til én med en spiller om det og forklart hvorfor de bør, for jeg er ingen lege, sier manageren til Liverpool Echo

– Jeg ville gitt mine råd, slik jeg også gjør i mange andre situasjoner, men det var ikke nødvendig. Generelt virker det ikke som at vi har lov å gi folk råd. Hvor jeg fikk kunnskapen fra om at det kan være lurt å vaksinere seg? Jeg ringte leger jeg har kjent i årevis, sier han.

– Jeg ringte dem og spurte hva jeg bør gjøre. Det er slik jeg vanligvis jobber. Når du ikke vet noe om noe, så ringer du en spesialist. En spesialist sier da «etter min mening, ville jeg gjort det eller det».

Viktigst å beskytte andre

– Hvorfor jeg vaksinerte meg? Jeg er åpenbart i en aldersgruppe der ting ikke er så lett lenger, og det kunne blitt vanskelig. Jeg var veldig glad da jeg kunne få, sier han.

Klopp undrer seg over de som blir fornærmet over å få råd om at det er lurt å vaksinere seg.

– Kanskje jeg er litt naiv, men jeg kan ikke helt forstå hvorfor vi ikke får lov å gi råd? Det høres ut som at dersom jeg sier «jeg er vaksinert», så svarer folk «hvordan kan du fortelle meg at jeg bør vaksineres?».

– Jeg forklarer at det for meg blir litt som å kjøre i beruset tilstand. Vi har alle trolig vært i en situasjon der vi har hatt en øl eller to, og trodd at vi fortsatt kan kjøre, men loven forteller oss at det ikke er lov, så da kjører vi ikke. Loven er der ikke for å beskytte meg dersom jeg har drukket to øl og vil kjøre bil – den er der for å beskytte andre mennesker, for dersom jeg er full eller dritings, og ønsker å kjøre en bil. Vi aksepterer den loven.

– Vi vet alle at alkohol ikke er bra for kroppen vår, men vi drikker det likevel. Med vaksinen har vi folk som antar at det dårlig for kroppen, selv om nesten alle spesialister sier at det er det som er løsningen for øyeblikket. For meg blir det akkurat det samme. Jeg tok ikke vaksinen bare for å beskytte meg selv, men for å beskytte alle menneskene rundt meg. Jeg forstår ikke hvordan det er begrensning av friheten, sier Klopp.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.