– Vi kan være stolt av at hele troppen er viktig

Alex Oxlade-Chamberlain sier han aldri har opplevd at Liverpool-troppen er bedre enn den er for øyeblikket.

– For ikke lenge siden sa jeg at dette laget aldri har vært bedre. Nå har vi spilt sammen i flere år og har hatt våre øyeblikk med triumfer og suksess. Vi forstår hva som kreves og hvor hardt vi må jobbe for å oppnå det vi ønsker, sier Alex Oxlade-Chamberlain til liverpoolfc.com. 

Han har virkelig fått opp dampen i det siste og levert flere strålende kamper. Det samme har resten av Liverpool-troppen, som er inne i sin beste form på lang tid for øyeblikket.

– Det gjør at vi har et godt utgangspunkt til hver eneste kamp.

Sterk tropp

Han mener tirsdagens seier over AC Milan viser at hele troppen til Liverpool har tatt steg. Der de tidligere har røket ut av ligacupen og slitt uten et toppet lag, vinner de nå omtrent hver eneste kamp.

– Vi kan være stolte av at hele troppen er viktig og at hele troppen utvikler seg og blir bedre. Vi har hatt perioder med mange skader, så vi vet at spillere må være klare til å steppe inn for de beste spillerne, sier han.

Mot AC Milan synes han mange viste hva de har å by på. 

– Vi viste at vi som gruppe kan levere og få gode resultater uansett, og det viser at laget er på et godt sted for øyeblikket, sier han.

– Guttene som spiller fast har satt standarden, og alle er med på sette standarden på trening. Det er helt nødvendig for å være en del av denne klubben og å være med på å løfte den fremover. Du må ha vilje til å jobbe hardt og å gripe sjansene når de kommer.

Senker ikke standarden

Mot Milan trekker Oxlade-Chamberlain frem blant andre Nat Phillips, Tyler Morton og Divock Origi som spillere som leverer selv om de ikke får veldig mye spilletid til vanlig.

– I tillegg var det godt å se Naby og Joe tilbake på banen. De blir viktige for oss fremover. Totalt sett var det en bra kveld for oss, sier Chamberlain. 

28-åringen er klar på at det aldri var noen som tok lett på Champions League-oppgjøret selv om gruppeseieren var sikret.

– Det er ikke noe poeng i å sette seg på et fly i to timer hvis man ikke skal prøve å vinne fotballkampen, sier han.

– Det var utrolig hvor mange supportere som hadde tatt turen, så det er rett og rimelig at vi legger ned innsatsen. Manageren minner oss ofte på at det er fort gjort å ta lett på ting, men jobben vår er å sørge for at det ikke skjer, sier han.