Virker lite sannsynlig at de smittede spillerne er med mot Leeds

Liverpool vil ikke forhaste seg med de koronasmittede spillerne.

Det er et stort smitteutbrudd i Premier League, og hele 90 spillere og støtteapparat har testet positivt på den siste testrunden i ligaen. Det er mer enn dobling fra uken før, da 42 testet positivt. Det var også rekord.

Liverpool har flere nøkkelspillere som nå sitter isolert hjemme. Det er Virgil van Dijk, Fabinho, Curtis Jones og Thiago Alcantara.

De tre førstnevnte testet positivt samme dag som kampen mot Newcastle, 16. desember. Thiago skal ha testet postivt 18. desember.

Van Dijk, Fabinho og Jones skal være ute av isolasjon til kampen mot Leeds, skriver David Lynch i sin spalte for Liverpool.no. Det er likevel ikke sannsynlig at de kommer til å spille.

Vil ta seg tid

Pep Lijnders snakket om situasjonen på tirsdagens pressekonferanse, og slik han snakket virket det lite sannsynlig at spillerne vil være aktuelle mot Leeds United på Anfield på Boxing Day.

– Situasjonen er fortsatt den samme. Virgil, Fabinho, Thiago og Curtis Jones er ikke her i bygningen, de er hjemme, sa han.

– Helsen må alltid komme først. Vi vil ikke forhaste oss for å få dem tilbake, og vi vil ta oss tid. Dette viruset er veldig uforutsigbart. Vi må se hvordan hver og en er. Om de blir syke, eller får symptomer. Vi vil ikke forhaste noe, og vil ta oss tid. Det er det viktigste.

Dersom de skulle blitt involvert, blir det i så fall uten å ha trent sammen med laget. Derfor virker det mer sannsynlig at Jürgen Klopp vil ha trioen tilgjengelig igjen til bortekampen mot Leicester 28. desember.