Bayern har bekreftet kjøpet av Upamecano

Den tyske klubben har sikret seg stopperen Liverpool var ute etter.

14. feb 2021 kl 12.24Arild Skjæveland

Dayot Upamecano har vært en av de mest ettertraktede midtstopperne i Europa det siste året. Ikke bare fordi han ser ut til å være en strålende fotballspiller, og kun er 22 år – men også fordi han var tilgjengelig for en overkommelig sum på grunn av sin utkjøpsklausul på 42,5 millioner euro.

Liverpool var en av klubbene som skal ha vært ute etter franskmannen, men skal ikke ha kommet så langt som å gi ham et konkret tilbud før det var for sent. Bayern München har vært kjent for å ha god oversikt på talenter og muligheten til en god deal i Bundesliga, og har igjen sikret seg en veldig god spiller for en god pris, samtidig som de svekker en stor rival.

Upamecano har skrevet under på en femårskontrakt, fra 1. juli til 30. juni 2026, bekrefter klubben på sine nettsider

– Vi er veldig glade for at vi har signert Dayot Upamecano til FC Bayern München. Vi er overbevist om at han vil bli en veldig viktig spiller for oss i de kommende årene, sier sportsdirektør Hasan Salihamidžić.

Motstander på tirsdag

Mohamed Salah og co vil prøve seg mot Upamecano i tirsdagens 8.delsfinale i Champions League. Da vil han være på plass i midtforsvaret til RB Leipzig.

Både Upamecano og hans makker Ibrahima Konaté ble spart da RB Leipzig slo Augsburg 2-1 på fredag. Konaté kom inn, mens Upamecano ble sittende på benken gjennom hele kampen. Konaté er forøvrig en spiller Liverpool, Chelsea og Manchester United fortsatt linkes til.

Julian Nagelsmann sparte også Tyler Adams og kaptein Marcel Sabitzer fra start, men begge måtte komme inn. Det gjorde også norske Alexander Sørloth.

RB Leipzig - Liverpool spilles tirsdag kl. 21.00 i Budapest, og vises på TV 2 Sport 1, Sumo og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]