Carragher foreslår at Klopp endrer formasjon

Jamie Carragher mener Liverpool bør skifte formasjon.

22. feb 2021 kl 23.22Arild Skjæveland

På sosiale medier har Jamie Carragher fått mye kritikk fra Liverpool-supportere siden derbyet mot Everton, etter at han var veldig kritisk til de helrødes prestasjon som ekspertkommentator på Sky Sports.

Han står fortsatt inne for den kritikken.

– Jeg var veldig kritisk til Liverpool da jeg kommenterte derbyet, og det gjorde en del Liverpool-supportere opprørte at jeg ikke var mer støttende, eller nevnte grunnene bak. Det jeg vil si, er at jeg har analysert dette Liverpool-laget i tre år nå, og spesielt mens de har vært på sitt beste under Jürgen Klopp, og etter show som dette eller kamper jeg har kommentert, så har Everton-, Manchester City- eller Manchester United-supportere sagt «Carragher er partisk når det kommer til Liverpool. Det eneste han sier er positivt», sier Carragher på Monday Night Football.

– Premier League-mestere, Champions League-mestere og verdens beste lag. Da er det ingenting negativt å si. Akkurat nå er det det, og dersom jeg har gjort Liverpool-supportere opprørt, så er det ikke noe jeg beklager. Det dette laget har gjort er utrolig, og vi elsker dem, men det betyr ikke at de fritas fra kritikk, sier han videre.

Må finne en måte å vinne

Carragher mener Klopp må vurdere å endre måten laget spiller på, med de spillerne han har tilgjengelig.

– Jeg sa på TV at jeg er lei av å snakke om Virgil van Dijk, og det jeg mener med det er at vi har snakket om det i dette programmet – det store bildet. Liverpool kan ikke vinne ligaen dersom van Dijk er ute en hel sesong slik jeg ser det, og det sa jeg etter det forrige derbyet i oktober.

– Men problemet Liverpool har, uansett om forsvarsspillerne er ute, og midtbanespillere spiller midtstoppere, betyr ikke det at de ikke kan vinne hjemmekamper mot Everton, Brighton, Burnley og West Brom. Manchester United, kanskje. Manchester City er et skikkelig kvalitetslag, men det er ikke en unnskyldning for enkeltkamper, sier «Carra».

– Uansett hvilket problem du har som Liverpool-spiller… Dersom du ikke kan vinne på seks hjemmekamper, så er det ikke akseptabelt. Når jeg tenker tilbake på situasjoner jeg har vært i, så har jeg spilt for lag som ikke er like bra som dette, men du finner en måte å vinne på. Vi slo Everton to ganger med ti mann. Nå er det slik at de må finne en måte å vinne på.

– Grunnen til at jeg ikke ønsker å bruke van Dijk som unnskyldning, er at Liverpool startet kampen med 10 Champions League-vinnere. Derfor mener jeg at det ikke er en unnskyldning for en enkeltkamp. Det store bildet med ligaen og topp fire skjønner jeg, men i enkeltkamper, og de kampene jeg har nevnt, så må de gjøre noe, sier han.

Endre måten å spille på?

Han tenker Klopp kanskje må gå for en annen formasjon i en periode.

– Vi snakker om å kanskje gjøre noe annerledes. Det handler ikke om å rive opp alt, selvsagt ikke, men jeg tror det går an å endre på systemet. Kanskje spille 4-2-3-1 og få inn en ekstra angriper, for Liverpool sliter med å skape og score mål. Defensivt mener jeg det er argumenter for å flytte laget litt lenger tilbake. Liverpool sto aldri så høyt da Jürgen Klopp først kom, og de hadde Kolo Touré, Mamadou Sakho, Martin Skrtel og Dejan Lovren. Likevel presset de.

– Det kan være en mulighet, for Ozan Kabak sliter tidlig i sin Liverpool-karriere, Ben Davies kommer kanskje inn, Nat Phillips kommer til å spille. De trenger litt mer hjelp og litt mer støtte, og jeg tror det kan hjelpe dem fremover.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]