– Det er et lag som har vært sammen i tre år. De trenger tre nye spillere

Jamie Carragher har en mening om hva som er galt med Liverpool.

9. feb 2021 kl 10.00Arild Skjæveland

Liverpool kritiseres fra alle hold om dagen. Laget ser ut til å være ute av tittelkampen, og etter 68 kamper på rad uten tap på Anfield har de nå tre strake tap på sin egen hjemmebane.

Eksperter og supportere diskuterer hva som er galt med Liverpool, og på sosiale medier diskuteres det et videoklipp av at Jürgen Klopp var ufin med en israelsk journalist, etter å ha blitt spurt for endte gang om de røde nå var ute av tittelkampen.

På Monday Night Football på Sky Sports, tok Jamie Carragher tak i det han mente var Liverpools største problem. Sky-eksperten mener det handler om et lag som har vært sammen for lenge. Han mener laget må fornyes.

– Da Jürgen Klopp først kom inn, var Liverpool et lag som var nummer seks eller sju. Den første sommeren kjøpte han tre spillere – Joel Matip, Gini Wijnaldum og Sadio Mané. Det tok dem inn i Champions League, sa «Carra».

– Over de neste 12 månedene kjøpte han så Mohamed Salah på sommeren, Virgil van Dijk i januar, og Alisson etter Champions League-finalen i 2018. Det løftet dem igjen, til Champions League og så tittelen.

Han tror laget nå har nådd et punkt der det trengs ytterligere tre signeringer av den typen.

– Jeg mener at Liverpool er tilbake til det punktet der de trenger de tre spillerne til å komme inn igjen, og gi dem det løftet, sier han.

Sammen i tre år

Det at det har vært så stor forskjell i kvalitet fra Klopps mest brukte spillere til de som er backup, har vært et problem for de røde.

– Vi snakker om intensitet, og Liverpool som ser slitne ut fysisk – og hvor likt laget fra Champions League-finalen i 2018 er til det laget Liverpool har i dag. Den bakre fireren har de samme to backene, van Dijk spiller når han er frisk. Dejan Lovren har reist, men Joel Matip ville spilt den finalen dersom han var frisk, og Joe Gomez var i klubben.

– To på midtbanen er fortsatt Wijnaldum og Jordan Henderson, som er førstevalg. James Milner har spilt de siste fire-fem kampene i tillegg. Det er den ene posisjonen der Liverpool hentet inn noen, med Fabinho, så vi snakker om én spiller som har kommet inn.

– Så har du de tre på topp. Det er det samme laget som har vært sammen i tre år, sier den tidligere visekapteinen.

Tror ikke det handler om innstilling

Liverpoolspillerne har blitt kritisert for innstillingen sin, blant annet av Roy Keane i samme kanal som Carragher. Men Carra tror ikke det handler om det.

– Dersom du ser på antall Premier League-minutter som er spilt siden august 2018, er dette et lag som har blitt brukt i tre år og produsert utrolige øyeblikk og troféer for denne klubben. Derfor synes jeg det er vanskelig å være for kritisk over det jeg ser for øyeblikket, sier han.

– Det handler ikke om innstillingen. Dette er ikke et lag som tenker «vi har vunnet ligaen, vi har klart det». De har bare ikke stoppet i tre år. Det er derfor jeg sier at de trenger litt hjelp.

– Folk sier «vel, Jürgen roterer ikke på laget». Liverpool har ikke kvaliteten i stallen og backupen som andre lag har. Liverpool ville ikke vunnet de troféene de har vunnet i de siste to-tre årene dersom han hadde rotert.

ÉN AV TRE?: Ozak Kabak har kommet inn – foreløpig på lån.

ÉN AV TRE?: Ozak Kabak har kommet inn – foreløpig på lån.

De tre posisjonene det trengs forsterkninger

Carragher viser til tre posisjoner der det må komme nye spillere inn.

– Jeg tror fortsatt Liverpool vil slå tilbake, men de trenger tre spillere, sier han.

– De trenger en midtstopper. Kanskje han har kommet nå med Ozan Kabak. De trenger noen som kan erstatte Wijnaldum, og de trenger en i angrepstrioen, sier han.

– Da snakker jeg ikke om spillere på benken, men spillere som kommer inn på laget slik som Matip, Wijnaldum og Mané gjorde. Som Salah, van Dijk og Alisson gjorde. Det er det Liverpool trenger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]