Bekreftet:Ozan Kabak er Liverpool-spiller!

Liverpool har sikret seg en stopper de har hatt på blokka en stund.

1. feb 2021 kl 22.58Arild Skjævelandaskjaeveland

Liverpool FC bekrefter at de har lånt den tyrkiske midtstopperen Ozan Kabak fra Schalke 04.

Det som mangler er internasjonal klarering, og bekreftelse fra Premier League – men det kommer neppe til å være noe problem.

20 år gamle Kabak var også på blokka til Liverpool i høst, og han var linket i september og oktober. Den gangen laget vi en sak om hva slags spiller han er, som du kan lese her.

Det rapporteres fra Tyskland at Liverpool betaler tre millioner pund i lånesum, og har sikret seg opsjon på å kjøpe spilleren for 30 millioner euro etter denne sesongen. Paul Joyce i The Times opererer med en langt lavere sum. Joyce, som følger Liverpool veldig tett, melder lånesummen er på én million pund, og kan stige ytterligere med 500.000 pund dersom LFC kvalifiserer seg til Champions League. Han skriver at opsjonen på kjøp er på 18 millioner pund.

Det skal fra Schalkes side opprinnelig ha vært et krav om kjøp, men Liverpool skal ha fått endret den delen av avtalen til opsjon på kjøp.

For Schalke var det avgjørende at de fikk inn en erstatter. Etter at Arsenal gikk med på å terminere kontrakten til Shkodran Mustafi, er det klart at VM-vinneren fra 2014 returnerer til hjemlandet og signerer for Schalke. Dermed fikk også Kabak dra.

På grunn av tidspresset, og at overgangsvinduet i Tyskland stengte kl. 17.00, måtte spilleren gå gjennom den medisinske sjekken i Gelsenkirchen. LFC melder at han kommer til Merseyside senere denne uken.

Kommer fra et lag som har slitt

Kabak har lenge vært ansett som et «supertalent», helt siden han slo gjennom i Galatasaray i veldig ung alder. Han er fortsatt bare 20 år, har spilt 77 førstelagskamper i sin karriere, i tillegg til sju landskamper for Tyrkia.

Etter gjennombruddet i Galatasaray, ble han solgt videre til Stuttgart for 11 millioner euro. Stuttgart endte med å rykke ned – og hadde faktisk Nathaniel Phillips på lån etter at de solgte Kabak til Schalke 04 for 15 millioner euro etter nedrykket.

Han har spilt for et Schalke-lag som har vært i full oppløsning. De har kun tatt åtte poeng på 19 seriekamper denne sesongen. Kun én kamp er vunnet, og det meste tyder på at det går mot nedrykk for Christian Gross sitt lag.

Det blir en stor endring for tyrkeren å komme til Liverpool, der det er forventet at laget skal vinne hver uke, etter slik han har hatt det de siste sesongene. Han vil spille med draktnummer 19 i Liverpool. Velkommen skal han være!

Vi kommer tilbake med mer utover kvelden...

Har du innspill til journalisten?
[email protected]