– Ute på banen kunne jeg dø for Jürgen Klopp

Ilkay Gundogan, som har spilt under både Jürgen Klopp og Pep Guardiola, forklarer hva som er forskjellen på den to verdensklasse-managerne.

28. feb 2021 kl 17.05Einar Kvande

Gundogan mener at Guardiola er den beste taktikeren han noen gang har spilt for, men Klopp var manageren som fikk ham til å yte maksimalt.

Midtbanespilleren spilte for Borussia Dortmund mens Klopp var manager der, mens han nå er en sentral brikke på Guardiolas Manchester City-mannskap som leder Premier League med klar margin.

Gundogan har vært i utrolig form for City de siste ukene, og har gjort 13 mål fra sin midtbaneposisjon denne sesongen. 

– Det er sant, svarte Gundogan da han ble spurt av Sky Sports om Guardiola er den beste manageren han har spilt for.

– Det er trolig enklere for meg å ramse opp forskjellene på Guardiola og Klopp, for jeg føler at Pep er den beste taktikeren jeg noen gang har sett, noe jeg også har hørt mange ganger fra andre spillere som har spilt under ham. Måten han får med seg alle detaljene i spillet på er bare utrolig, og han forsøker å overføre dette til banen.

– Men Jürgen Klopp som type er en du går ut på banen og gir alt for. Han har denne egenskapen på grunn av måten han snakker til deg på. Han sier de riktige ordene før en kamp. Så du kan gå ut på banen og dø for ham.

– Det er vanskelig å si hvem som er best. Personlig føler jeg meg privilegert som har jobbet under begge. Det er jeg veldig takknemlig for.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]