– Vi kan ikke bruke det som en unnskyldning, men vi savner supporterne

Roberto Firmino mener forskjellen er veldig stor.

9. feb 2021 kl 09.00Arild Skjæveland

I helgen tapte Liverpool sin femte ligakamp for sesongen, og nå handler det om å redde sesongen med å klare topp fire og gå langt i Champions League.

Tirsdag har spillerne en fridag, før oppkjøringen starter for alvor inn mot lørdagens kamp mot Leicester City. Leicester har et forsprang på tre poeng ned til de helrøde – og oppgjøret på King Power Stadium blir en nøkkelkamp, med Chelsea, West Ham, Everton, Tottenham og Aston Villa jagende bak.

Det er ikke ofte Roberto Firmino gir intervju, men han har han snakket med Liverpools offisielle kampprogram. Der var Jürgen Klopp tema.

– Han er aldri negativ. Han lar oss aldri bli nedfor, og motiverer alltid laget og lar oss vite hva vi kan klare. Det vi viste at vi kunne i fjor, og hva vi kan se frem til. Han vet hva vi kan oppnå, sier brasilianeren ifølge Liverpool Echo.

Savner supporterne

29-åringen ble spurt om skadeproblemene klubben har hatt denne sesongen.

– Det er vanskelig. Dessverre er skader noe som alltid kan skje i fotball, og det har gått ut over oss så klart. Det var et stort tap for laget vårt å miste tre store spillere i Virgil, Joe og Jota tidligere, og så Joel, siden de alle er spillere som bidrar mye og vise hva de kan. Men vi er ikke så negative. Vi prøver alltid å tenke på spillerne som er tilgjengelige i stallen, og gjøre vårt beste med spillerne vi har. Alltid tenke positivt, tro på potensialet vårt og hva vi kan få til, sier angriperen.

Denne sesongen har Liverpool hatt 2000 tilskuere på kampene mot Wolverhampton, Tottenham og West Bromwich Albion – men det ser ut som det kan gå en stund før det er supportere tilbake på stadion. Han savner et fullsatt Anfield.

– At du ikke har supportere utgjør en forskjell for alle lag, men spesielt for Liverpool. Jeg vil ikke si at vi er avhengig av supporterne, men det er en stor forskjell å spille uten dem, sier han.

– Det er en utrolig følelse å spille foran supporterne våre og atmosfæren de skaper for oss. De er definitivt som en 12. mann på banen – men vi kan ikke bruke det som en unnskyldning. Vi har tilpasset oss til hvordan ting er nå, og blir vant med det. Vi tenker på dem så klart, og håper og tror at denne pandemien vil gå over snart, slik at de kan være tilbake på stadionene, motivere oss og heie oss frem.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]