– Champions League-finalen er høydepunktet i året

Thiago Alcantara har snakket om Champions League, og det kommende møtet med landslagskompis Sergio Ramos.

23. mar 2021 kl 13.17Arild Skjæveland

Fredag i forrige uke ble Champions League-trekningen gjort, og Liverpool står foran to møter med Real Madrid i kvartfinalene.

Thiago Alcantara har vunnet Champions League med både Barcelona (2010/11) og Bayern München 2019/20). Han ser på turneringen som det gjeveste.

– Det er en så vanskelig turnering å vinne at du bare må være glad for å ha klart det med ett lag. Champions League-finalen er høydepunktet i året, sier Thiago til AS

– Jeg er så heldig at jeg har vunnet to ganger, og det er veldig vanskelig å gjøre, for det er så stor konkurranse for å vinne. Alle spillere – alle de beste spillerne i Europa ønsker å vinne det på slutten av sesongen. Alle de store klubbene i Europa kjemper hardt for å klare det.

Møte med Sergio Ramos

Real Madrid-kaptein Sergio Ramos var lite populær blant røde supportere etter finalen i 2018, da han dro ned Mohamed Salah på kynisk vis og skadet det som var årets spiller i England.

LAGKAMERATER: Thiago Alcantara og Sergio Ramos er lagkamerater på det spanske landslaget.

LAGKAMERATER: Thiago Alcantara og Sergio Ramos er lagkamerater på det spanske landslaget.

Thiago har spilt med Ramos på landslaget i mange år, og er veldig begeistret for midtstopperen.

– Det er flott å spille sammen med Sergio. Årene går, men du fortsetter å lære fra ham. Han utvikler seg, holder det gående, og ønsker å konkurrere. Ambisjonene hans og innstillingen er nøkkelen til hva det handler om med ham. Det er noe som smitter over på oss andre på det spanske landslaget, sier han.

– Vi kan alle lære fra en mann som har vunnet så mye, men fortsetter å ønske seg mer.Jeg elsker å spille sammen med Sergio for Spania, og når jeg har møtt ham som motstander, så er han min motstander…

Real Madrid - Liverpool spilles tirsdag 6. april kl. 21.00. Returoppgjøret på Anfield spilles onsdag 14. april kl. 21.00.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]