– Jeg synes litt synd på Thiago

Jamie Carragher snakket om Thiago, Mohamed Salah og mye annet da han var gjest i Robbie Fowlers podcast.

16. mar 2021 kl 17.54Arild Skjæveland

Thiago Alcantara har ikke hatt noen enkel start på sin Liverpool-karriere. Han kom til klubben i september uten pre-season, ble raskt satt ut av spill på grunn av koronasmitte, før han fikk en kneskade som holdt ham ute i flere måneder.

Da han kom inn igjen på laget, var det for et Liverpool-lag som har slitt med både selvtillit og elendig form. Den spanske landslagsspilleren har tidvis fått vist frem sitt fantastiske register, men det har også vært noen prestasjoner som har vært langt unna det man forventet da han kom fra Bayern München.

Jamie Carragher sier at han har synes litt synd på 29-åringen. Han mener at han passer bedre inn i Champions League enn i Premier League.

– Det er ganske åpenbart. Det er liten tvil om det når du ser ham spille, sier Carragher i Robbie Fowlers podcast.

– Jeg synes faktisk litt synd på ham, for han har spilt i to eller tre ulike roller på midtbanen. Han har spilt i den dypeste rollen, og nå spiller han litt høyere, sier Carragher.

– Jeg synes han var veldig god mot Leipzig, og du tror det henger sammen med at han har Fabinho ved siden av seg, og hva det vil gjøre for spillet hans. Fabinho er så god som noen i Europa i den dype midtbanerollen, og vi fikk se litt av det Thiago kan gjøre fremover.

Han tror ikke Thiago vil være noe annerledes neste sesong. Dette er bare måten han spiller på.

– Jeg tror ikke vi får se en annen Thiago neste sesong når alle er friske og i form, og jeg mener at han har spilt noen gode kamper. Han er glimrende med ballen, men det er han ikke uten ball – og det er ikke noe jeg tror vil endre seg.

– Han gir bort dumme frispark, og er ikke så bra når spillet blir strukket over store avstander. Problemet han har hatt er at Liverpools kamper har blitt strukket denne sesongen, fordi de har tapt, sier han.

I den 1,5 time lange podcasten snakker han om sin egen karriere, både som spiller og ekspert. Den er absolutt verdt å få med seg.

Tror ikke Salah forlater Liverpool

Robbie Fowler skrev nylig i spalten sin i The Mirror at de røde burde selge Salah dersom han ønsket seg bort 

Det er ikke Carragher helt enig i.

– Jeg tror han kommer til å bli værende her i de neste årene, og føler at han er i en lik situasjon som Harry Kane. De er trolig de to beste målscorerne i Premier League akkurat nå, men de er i en alder der ingen vil betale store summer for dem. Jeg tror de har mistet den sjansen dersom de ønsket å dra – om det er til Real Madrid eller Barcelona – eller om Kane ønsker seg til United eller City, sier han.

– For de to spillerne snakker du om summer på 120 millioner pund, kanskje mer, og jeg tror ikke at noen vil bruke slike summer på en spiller i den alderen nå. De vil heller se mot å bruke 200 millioner pund for Mbappé fordi du kan ha ham så lenge – og kanskje det samme med Haaland. Det er to spillere du vil få så mye mer ut av.

– Så jeg tror de har mistet sjansen sin. I tillegg har du situasjonen med Covid og de økonomiske problemene. De to spanske klubbene har ikke penger, helt enkelt. De har enorm gjeld. Liverpool vil ikke la Salah gå til noen her i landet, og ville du gått til PSG heller enn Liverpool? Det vil overraske meg veldig, så jeg tror Salah er her for å bli, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]