– Dette var kvelden det var best stemning på Anfield

George Sephton bør vite hva han snakker om.

28. mar 2021 kl 18.17Arild Skjæveland

George Sephton har vært kjent som «Voice of Anfield» siden han fikk jobben i august 1971. Det er Sephton som bestemmer hvilken musikk som skal spilles i timene før kamp, i pausen og etter at lagene har gått i garderoben. Alle som har vært på Anfield vil kjenne igjen stemmen hans etter en scoring.

75-åringen sitter oppe i bua si i hjørnet av Sir Kenny Dalglish Stand mot The Kop, og har full kontroll på det som foregår rundt seg. Han har vært der i hele Liverpools storhetstid, og har fått med seg alle de mest legendariske kveldene.

VOICE OF ANFIELD: George Sephton har jobbet på Anfield i 50 år.

VOICE OF ANFIELD: George Sephton har jobbet på Anfield i 50 år.

Hvilken kamp det har vært best stemning på blir ofte diskutert blant supportere. Sephton har sin egen mening om når Anfield var på sitt aller mest høylytte.

– Det var trolig på det fjerde målet mot Barcelona, for det var så surrealistisk det som skjedde foran oss. Når jeg skal snakke for meg selv, så reagerte jeg ikke på et halvt minutt da jeg så ballen gå i nettet. Jeg trodde dommeren skulle blåse og si vi måtte ta det på nytt, så jubelbruset bygde seg opp, sier han i This Is Anfields nye podcast

– Bedre enn St. Etienne og Chelsea

Sephton kommer med sin egen bok 6. mai i år. Den heter «The Voice of Anfield – My Fifty Years with Liverpool FC», og Sir Kenny har skrevet forordet.

– Mot slutten av den kampen, da sluttsignalet gikk etter det som virket som fire timer etter det fjerde målet og sluttsignalet, eksploderte det. Ingen, eller veldig få, valgte å gå hjem. De måtte bare bli igjen. Jeg satte på You’ll Never Walk Alone, og atmosfæren var fantastisk, sier Sephton om Barcelona-kampen.

Stemningen var elektrisk da Liverpool slo St. Etienne 3-1 i 1977, og trykket var enormt i Champions League-semifinalen i 2005 mot Chelsea. Sephton var tilstede på begge, men setter Barcelona-kampen over når det kommer til decibel.

– Du ser tilbake til St. Etienne i 1977, og det var lyd da vi gikk videre der. Og Chelsea i 2005 – men Barcelona slår dem begge. Dersom noe skal overgå det, vil jeg være veldig glad for å være der, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]