– Min mest surrealistiske dag på jobb

Det var en annerledes kveld på jobben for George Sephton, som er «The Voice of Anfield».

25. jun 2020 kl 13.22 Øystein Tronstad

74-åringen har vært «stemmen på Anfield» siden 1971. 

– Den mest surrealistiske dagen på jobb som jeg har hatt her. Vanligvis er det min oppgave å bygge opp atmosfæren, sier George Sephton til The Athletic.

Jürgen Klopp ønsket at fokus skulle være på å ha alt så normalt som mulig. En løsning her ble at spillerne fikk mulighet til å komme med musikkønsker til oppvarmingen, for å kompensere for tomheten av tomme tribuner.

– Vi hadde en testrunde på tirsdag for å få lydnivået riktig. Hadde jeg spilt på vanlig nivå, når det er 54 000 på tribunen, så hadde spillerne hatt blod rennende ut av ørene sine. Vi var nødt til å ta det litt ned.

Kun Peter Gilham i Brentford har vært speaker på samme arena lengre enn Sephton. Hans første kamp var mot Nottingham Forest 14. august 1971, i debuten til Kevin Keegan.

Etter alle disse kampene var likevel Crystal Palace-oppgjøret spesielt på mange måter for Anfields velkjente røst.

– Jeg kunne ikke annonsere bytter eller målscorerne heller, fordi jeg deler rommet med en kar som ser igjennom VAR-avgjørelsene. Problemet er at det ikke er stort nok til at vi kan holde to meters avstand, så jeg måtte flytte meg for han på starten av hver omgang. Jeg kan ikke vente på den dagen fansen får komme tilbake hit.

Kenny Dalglish uttalte seg en gang om Sephton:

– George er en del av historien og tradisjonen til denne klubben og det ville hatt større betydning om han dro enn om jeg gjorde det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]