– Det verste klubben kan gjøre er å overreagere på det som har skjedd i år

Fotballeksperter mener Liverpool må holde seg til suksessoppskriften i sommerens overgangsvindu.

14. mar 2021 kl 12.34Jens Bessesen

Fotballekspertene i ESPN har snakket om hvordan de mener Liverpool bør angripe sommerens overgangsvindu. Gjennomgangsmelodien er at de mener klubben ikke må gjøre noe forhastet selv om 2021-formen har vært sviktende.

– Behold den opprinnelige planen. Korttidsproblemer har ødelagt 2020/21-sesongen og tvang Liverpool til å bruke mer på forsvarsspillere enn de hadde tenkt i januarvinduet. Men når sesongen tar slutt og du begynner å tenke langsiktig igjen, ser du det samme problemet som ville kommet uansett hvordan sesongen ville gått: alder, sier Bill Connelly.

Generasjonsskifte

Han mener Diogo Jota var en perfekt signering i det som må bli starten på et aldri så lite generasjonsskifte, når flere av nøkkelspillerne nå er i ferd med å runde 30 år. 

– Det verste klubben kan gjøre er å overreagere på det som har skjedd i år. Det har de tross alt allerede vært nødt til å gjøre i januar, sier han. 

Tom Hamilton sier seg enig.

– Laget trenger litt friskt blod, men man trenger ikke starte helt fra bunn, sier han.

Tror Edwards må utføre magi igjen

Mark Ogden mener man igjen må sette sin lit til sportsdirektør Michael Edwards, som har for vane å forhandle fram gunstige avtaler.

– Budsjettet er stramt på Anfield, som i de fleste klubber som følge av pandemien, så Liverpool går mot et vanskelig vindu, sier han. 

Han tror definitivt en midtbanespiller må på plass dersom Gini Wijnaldum skulle forsvinne. 

– Michael Edwards, Liverpools høyt rangerte sportsdirektør, har fått rykte på seg for å finne ganske billige kjøp som blir nøkkelspillere. Det må han gjøre som aldri før denne sommeren, sier Ogden.

Kabak, Bissouma, Daka?

Julien Laurens mener både en midtstopper, en midtbanespiller og en spiss må inn. 

– På min liste ville jeg hatt en midtstopper, som kan være Ozan Kabak. Men det kan også være noen andre, som Fiorentinas Nikola Milenkovic eller Ibrahima Konate fra RB Leipzig, sier han. 

På midtbanen nevner han Yves Bissouma fra Brighton, som har blitt linket til de røde gjennom hele sesongen.

– Offensivt ville jeg sett etter en ung målscorer som kan utvikles. Det trenger ikke være en superstjerne som Erling Haaland, men noen som Patson Daka (RB Salzburg) eller Real Sociedads Alexander Isak, sier Laurens. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]