Et nytt Champions League-format kan snart være en realitet

Formannen i European Clubs Association forventer at et nytt Champions League-format vil være vedtatt innen et par ukers tid.

8. mar 2021 kl 20.44Einar Kvande

Andrea Agnelli, som også er president i Juventus, sier til The Times at det eneste gjenstående problemet som må løses er hvordan kvalifiseringen til det nye turneringsformatet skal være fra 2024 av. Han lanserer også en idé om at klubber som deltar i Champions League ikke får kjøpe spillere fra hverandre.

ECA presser på for at to av de fire ekstra plassene i det nye formatet skal tildeles klubber basert på tidligere prestasjoner i Europas gjeveste klubbturnering. Tanken er at dette skal være basert på de fem foregående årene, noe som vil bety at de to klubbene som ligger høyest på UEFA-rankingen som ikke har kvalifisert seg til turneringen, vil få plassene.

Mange ser dette som et sikkerhetsnett for Europas toppklubber. Dersom dette hadde vært en regel denne sesongen ville Liverpool fått en plass i neste års Champions League selv om de ikke kvalifiserer seg gjennom ligaspillet. Den andre plassen ville da ha gått til Arsenal eller Borussia Dortmund, slik det ligger an i fotball-Europa akkurat nå.

Håper forslaget tar knekken på planene om en europeisk superliga

Agnelli mener forslaget vil legge alle planer om en europeisk superliga død.

– Jeg håper virkelig at alt vil være klart i løpet av et par ukers tid. Det er detaljer som må ordnes når det gjelder kvalifiseringen til turneringen, siteres Agnelli av Times.

Det nye forslaget fører til at alle de 36 klubbene vil spille 10 kamper i stedet for seks gruppespillkamper for 32 lag. En ligatabell vil bli satt opp, der de åtte best plasserte går direkte til 1/8-finalen, mens lagene fra niendeplass til 24. plass vil spille playoff over to kamper for å avgjøre de siste åtte lagene som får plass i 1/8-finalen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]