Har nesten ikke spilt kamper de siste sesongene - men ekspertene er ikke bekymret

Ibrahima Konate har vært skadeplaget de siste sesongene.

23. apr 2021 kl 21.42Jens Bessesen

Mye tyder på at Liverpool kommer til å hente inn Ibrahima Konaté for å kjempe om en stopperplass i den røde drakta. 

21-åringen ser ut til å ha alle egenskapene som skal til for å passe inn i Klopps spillestil og sammenlignes med Virgil van Dijk. Franskmannen beskrives som den beste av en rekke gode stoppere i 20-års-alderen. 

Det eneste ankepunktet virker å være skadene som har plaget ham de siste sesongene. Det har kun blitt 20 ligakamper de to siste sesongene. Men om vi skal tro ekspertene er det ikke grunn til bekymring.

Bare tre skader

Transfermarkts oversikt over stoppergigantens skader viser at han har hatt åtte skadeavbrekk siden 2017/18-sesongen. 

OVERSIKTEN: Skadene til Konate de siste sesongene.

OVERSIKTEN: Skadene til Konate de siste sesongene.

Det er imidlertid bare fem av de avbrekkene som har resultert i at franskmannen ikke har vært tilgjengelig til kamper. «Torn Muscle Fibre», som holdt ham ute et helt år, omhandler bare en skade i hofteregionen.

Konate har altså hatt tre forskjellige skader siden 2017, skriver skribent Anna Woodberry.

Vellykket operasjon

I juli opererte han iliopsoas-muskelen i hoften som ga ham vedvarende problemer forrige sesong, og siden den gang skal han ikke ha hatt noe problemer med hoften.

Operasjonen han gjennomgikk skal ha en høy suksessrate ifølge Raj Chohan, som har en bachelor innen sportsmedisin og som følger Premier League tett. 

Ankelskaden han pådro seg rundt årsskiftet er ganske alvorlig, men skal også være vanlig i fotballen. Van Dijk hadde en tilsvarende skade før overgangen til Liverpool, som aldri har plaget ham siden. 

Selv om skadehistorikken til Konaté kan se skummel ut ved første øyekast virker det som om han har kommet seg forbi de verste problemene. Liverpools eksperter har garantert tatt dette i betraktning dersom Michael Edwards og co bestemmer seg for å hente stoppertalentet.